2016年江苏省淮安市淮阴区开明中学九年级下学期第二次模拟考试英语
第I卷(选择题 共55分)
I. 单项选择(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。 1.London Has Fallen is ___________ exciting film, I think. A. a B. an
C. the D. 不填
解析:考查冠词的用法。句意:我认为伦敦陷落是一部令人兴奋的电影。excitin以元音音素幵头,故前面用不定冠词an,答案为B。 答案:B
2. --- Excuse me, is there a flower shop nearby? --- I know ___________. I will take you there. A. one B. it
C. some D. that
解析:考查代词的用法。 句意:——请问,这附近有花店吗?---我知道一个,我带你去那儿。A. one一个;B. it它;C. some一些;D. that那个。one代指同类中的一个;it代指上文中提到的那个。故答案为A。 答案:A
3. -- Do you know anything about Chinese knots?
--- Yes. They are usually regarded ____________ symbols of good luck. A. for B. by
C. with D. as
1
解析:考查介词的用法。句意:——你了解中国结吗? ——是的。他们通常被视作好运的象征。A. for 为了;B. by通过,被;C. with用,和…在一起;D. as当作。be regarded as被视作是……,依据句意,答案为D。 答案:D
4. --- How long have you____________? --- For about three years. A. left your hometown B. got to Huai’an
C. joined the ping-pong club D. studied in your school
解析:考查动词的用法。 句意:你在学校学习多长时间了?——大约三年了。left; got to; joined都是短暂性动词,不能与表示一段的时间状语连用。故答案为D。 答案:D
5. Some Chinese words, ____________ Tuhao and Dama, were added to some English dictionaries in 2014. A. such as
B. for example C. so that D. and so on
解析:考查词组辨析。 句意:一些中国词语如“土豪”和“大妈”,于2014年被添加到一些英文词典中。A. such as比 如,例如;B. for example举例,例如;C. so that以便;D. and so on等等。for example —般只举同类人或 物中的“一个”为例,作插入语,用逗号隔幵,可罝于句苢、句中、句末;such as常列举同类人或物中的几 个例子,不能穷尽。故答案为A。 答案:A
6. Chairman Xi calls on us to do what we can____________ as much as possible. A. save B. to save
2
C. saved D. saving
解析:考查动词不定式的用法。句意:习呼吁我们尽我们所能,尽可能多地储蓄。do what we can尽我们所能,后面用动词不定式作目的状语。故答案为B。 答案:B
7. Chinese Scientist Tu Youyou ____________ 2015 Nobel Prize in medicine. A. won
B. have won C. wins D. win
解析:考查动词的时态。句意:中国科学家屠呦呦获得了2015年诺贝尔医学奖。奖项是2015年获得的,故用一般过去时态。答案为A。 答案:A
8. The International Kite Festival____________ in Weifang every year. A. holds B. held C. is held D. was held
解析:考查动词时态及语态辨析。句意:国际风筝节每年在潍坊举行。表示每年发生的动作,用一般现在时态。主语festival是谓 语hold的承受者,用被动语态。一般现在时态的被动语态,故选C。 答案:C
9. --- ____________do you exercise? --- Five times a week. A.How long B. How often C. How many
3
D. How far
解析:考查疑问词辨析。句意:-你多久锻炼一次?-一周五次。A. How long多长时间;B. How often 多久一次,提问频率;C. How many 多少,后跟可数名词;D. How far多远,询问距离。根据句意和下面的回答可知,这里问的是锻炼的频率,故选B。 答案:B
10. --- Must I finish the work today, Mum? --- No, you ____________. A. can’t
B. shouldn’t C. mustn’t D. needn’t
解析:考查情态动词的用法。句意:我必须今天完成这个工作吗,妈妈?-不,你不必。A. can’t不能;B. shouldn’t不应该;C. mustn’t禁止,不要;D. needn’t不必,没有必要。must的一般疑问句做否定回答时,应该用needn’t,故答案为D。 答案:D
11. There isn’t ____________ in the classroom. They’re in the physics lab now. A. somebody B. anybody C. nobody D. everybody
解析:考查不定代词的用法。 句意:教室里没有人了,他们现在在物理实验室。A. somebody有人,某人;B. anybody任何人;C. nobody没有人;D. everybody每个人。根据后一个句子的句意,可知答案为B。 答案:B
12. Coffee is ready. How nice it____________! Would you like some? A. smells B. feels
4
C. sounds D. looks
解析:考查动词辨析。句意:咖啡准备好了,闻起来好香!你想来点吗?A. smells 闻起来;B. feels感觉起来;C. sounds听起来;D. looks看起来。根据句意可知,答案为A。 答案:A
13. A lot of students enjoy____________ with each other to solve the problems in class. A. discuss
B. discussing C. to discuss D. discussed
解析:考查动名词的用法。 句意:很多学生喜欢在课堂上互相讨论来解决问题。enjoy doing sth.喜欢做某事。故答案为B。 答案:B
14. --- Do you know____________ for England? --- Last Sunday morning. A. when she leaves B. When she left
C. when does she leave D. when did she leave
解析:考查宾语从句。 句意:---你知道她是什么时间动身去英国的吗?——上个星期天早晨。此句是一个宾语从句,宾语从句应该用陈述句的语序,排除C,D;根据答语可知,时态为一般过去时态。故答案为B。 答案:B
15. --- An iPad is really a great thing.
--- I agree. However,____________. Using iPad too much has a bad influence on us. A. Every dog has its day
B. the grass is always greener on the other side
5
C. No pain, no gain
D. every coin has two sides
解析:考查谚语释义。 句意:苹果平板电脑真是了不起的东西。---我赞同。可是,凡事有利弊,使用电脑太多对我们有不好的影响。A. Every dog has its day风水轮流转;B. the grass is always greener on the other side这山望着那山高;C. No pain, no gain 不劳而获;D. every coin has two sides凡事有利弊。结合句意理解,答案为D。 答案:D
II. 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
Some of my earliest memories are of listening to my father play music with his friends. I’d pretend (假装) to be a 16 of the band, imagining that I made the music 17 sweeter.
When my father died at the age of 34, my mother took his pictures 18 the wall. The songs he had recorded were also 19 away, but sometimes at night I could hear the music from our kitchen. When it ended, I could hear my mother 20 . The first few months after he died were about surviving and 21_ to move on. With time, the pain did begin to 22 . But as I grew into a man, my curiosity (好奇心) about my father 23 . Did he 24 the same beliefs(信仰)as I did?
I tracked(追踪) down his best friend and 25 partner, Doug, who shared with me the songs they recorded together. In one song, he sang about an old man he met who reminded him of the 26 of good friends:
The actions that’ll make your past They’re the only things that’ll last And be the best friend that you can
When people 27 , they leave behind a house, a car, money –things you can 28 that only remind you 29 the person on a surface level. My father left behind his music and words, and in them a piece of his soul (灵魂). Because of that, I can still hear his voice and sing along, 30 I’m a part of his band. 16.
6
A. team
B. group C. part D. crowd
解析:考查名词及语境理解。句意:我会假装是一个乐队的一部分。A. team队;B. group组,团体;C. part 部分; D. crowd群众。在短文的最后可以知晓答案“I’m a part of his band.”,答案为C。 答案:C 17.
A. a little B. a few
C. little D. few
解析:考查副词词组及语境理解。句意:想象着我演奏的音乐有点甜美。A. a little 有点;表肯定;B. a few有点;表肯定;C. little 几乎没有,表否定;D. few几乎没有,表否定。只有a little可以修饰比较级。答案为A。 答案:A 18.
A. on B. off
C. in D. away
解析:考查介词及语境理解。句意:我的母亲把他的照片从墙上取下来。A. on 在……上;B. off离开;C. in在……里;D. away离去。take off取下,拿下。结合句意,故答案为B。 答案:B 19.
A. given
7
B. sent C. thrown D. put
解析:考查动词过去分词及语境理解。句意:他录制的歌曲也被收拾起来。A. given给;B. sent送,寄出;C. thrown 投掷;D. put放置。put away收拾起来。依据句意,答案为D。 答案:D 20.
A. laughing B. crying C. talking D. dancing
解析:考查分词及语境理解。句意:当它(音乐)结束的时候,我可以听到我的母亲在哭泣。A. laughing笑;B. crying哭;C. talking谈论;D. dancing跳舞。当时,妈妈触景生情,音乐勾起了她痛苦的回忆。故答案为B。 答案:B 21. A. try
B. tried C. trying D. tries
解析:考查分词及语境理解。句意:在他去世后的最初几个月里,我们尽力去生活。and为并列连词,连接的前后两个成分应保持一致。故答案为C。 答案:C 22. A. go
8
B. disappear
C. return D. remain
解析:考查动词及语境理解。句意:随着时间的推移,这种伤痛开始消失。A. go去;B. disappear消失;C. return返回;D. remain留下。根据句意可知,答案为B。 答案:B 23. A. grew B. lose C. enlarge D. drop
解析:考查动词及语境理解。句意:但当我长大成人后,我对于爸爸的好奇心与日俱增。A. grew成长;B. lose错过,丢失;C. enlarge扩大;D. drop降低,落下。通过下文中的句意可知,作者对于爸爸的好奇心与日俱增。答案为A。 答案:A 24. A. do
B. hold C. bring D. take
解析:考查动词及语境理解。句意:他拥有与我一样的信仰吗?A. do做;B. hold拥有,保存;C. bring带来;D. take拿走,采取。根据句意理解,答案为B。 答案:B 25. A. business B. family C. music
9
D. study
解析:考查名词及语境理解。句意:我追踪了他最好的朋友,音乐伙伴人道格,他与我一起分享了他们一起录制的歌曲。A. business商业,生意;B. family家庭;C. music音乐;D. study学习。爸爸最好的朋友,也是他的音乐合作伙伴。故答案为C。 答案:C 26. A. future
B. use C. importance D. relationship
解析:考查名词及语境理解。句意:他唱到了一个他遇到的一个老人,老人提醒他好朋友的重要性。A. future将来;B. use 用途;C. importance重要性;D. relationship关系。结合下文的语境理解,答案为C。 答案:C 27. A. succeed B. move C. go D. die
解析:考查动词及语境理解。句意:当人去世的时候。A. succeed成功;B. move移动,感动;C. go去;D. die死亡。根据下文中的句子“they leave behind a house, a car, money”可知,此句表达的意思是当一个人离开人世的时候。答案为D。 答案:D 28. A. borrow B. touch C. sell
10
D. buy
解析:考查动词及语境理解。句意:他们会留下房子,车子,金钱——这些你可以触摸到的东西。A. borrow借入;B. touch触动;C. sell卖;D. buy购买。此处要表达的意思是留下的是一些实实在在的东西。结合句意,答案为B。 答案:B 29. A. to B. at C. of D. with
解析:考查介词及语境理解。句意:这些只会提醒你想到这个人表面上的东西。A. to到,向;B. at在;C. of关于,属于;D. with和……在一起。remind sb of使某人想起。故答案为C。 答案:C 30.
A. imagining B. guessing
C. believing D. knowing
解析:考查分词及语境理解。句意:我仍然可以听到他的声音和唱歌,想象着我是他的乐队的一部分(一名成员)。A. imagining 猜想,设想;B. guessing猜测;C. believing相信;D. knowing知道,认识。短文收尾呼应,答案为A。 答案:A
III. 阅读理解(共15小题;A、B两篇每小题2分,C篇每小题1分,满分25分) 阅读下文,从所给的四个选项中选出一个最佳答案。
A
11
We spoke to three students from around the world about different national holidays. There are different customs(习俗)for each festival.
Tan Xiaodong, 15, Hong Kong, China
“It’ll be the Chinese New Year soon. Before it, we’ll clean the house and decorate it for good luck. Every shop is going to close for a few days and we’ll go out a lot to celebrate in the streets. We might go and see the lion and dragon dances in the city center. I love this festival.”
Wendy, 16, Sydney, Australia
“Australia Day is on 26th January and it’s an important holiday here. We always have a Monday off, so we celebrate for three days. My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over. Many people go to beach parties or street parties and there’s lots of music and dancing. What fun! ”
Amy, 14, New York, the US
“The first Thanksgiving was celebrated hundreds of years ago when Europeans who came to America thanked God for his help. It’s still a very important day for family members to be together. This year we’re going to visit my grandparents and we’ll eat a delicious meal with turkey. Thanksgiving is on the 4th Thursday in November every year. ”
31.How many festivals are mentioned in the passage? A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
解析:细节理解题。根据短文的介绍“the Chinese New Year 、Australia Day 、Thanksgiving”可知介绍了三个节日。答案为B。 答案:B
32.During the Chinese New Year, tourists can ________. A. do a lot of shopping
B. see lion and dragon dances C. eat turkey
D. decorate the house for good luck
12
解析:细节理解题。根据短文中的句子We might go and see the lion and dragon dances in the city center.可知,在春节期间,游客们可以看到舞狮舞龙表演。故答案选B。 答案:B
33.On Australia Day, family members often ________. A. have a meal in the countryside B. go to a swimming pool C. have a party at school D. clean the house and dance
解析:细节理解题。根据短文中的句子“My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over.”可知该选A。 答案:A
34.What do you think a turkey is in this passage? A. A country. B. A festival. C. A bird. D. A street.
解析:细节判断题。根据短文中的句子“This year we’re going to visit my grandparents and we’ll eat a delicious meal of turkey.”可知,turkey是一道菜。只有C答案合理。 答案:C
35.From the passage, we can learn that _________.
A. Australia Day is an important day for family members to get together B. The first Thanksgiving was born a hundred years ago
C. Many people go out for a picnic with friends before the Chinese New Year D. Different festivals have different customs
解析:主旨大意题。根据短文中的句子“There are different customs for each festival.”可知该选D。 答案:D
13
B
Free Activities This Weekend An Open-air Craft(工艺)Market in Front of the City Hall Sunday from8:30A.M. to 6:30 P.M. City Museum Travel Movies Autumn Fashion Show Meeting Room Sat.& Sun. at 2:30 Golden Shopping Center Sunday at Need to buy a present? Find bamboo P.M. toys, paper flowers, paper umbrellas, Do you want to travel but don’t 3:00 P.M. model cars and more! Food from have enough money? See movies Men’s and around the world, too! on Japan, Italy, America, England, women’s autumn Russia, and Australia. There are clothes. See 25 only 80 seats, so come early. Pop Concert at Yunhai Square Saturday from 9:00 P.M. to midnight Library Lecture(讲座) City Library Hall handsome and pretty models show the latest fashions. All Five groups of college students are Saturday at 10:00 A.M. going to play the guitar and sing pop How to find the job that you really clothing will be songs. Bring your own food and drink. want! Two-hour lecture. Advice on on sale after the choosing and getting the right job show for under for you. Coke and sandwiches are ¥100. sold. 36. There are activities that people can do indoors. A. two
B. three C. four D. five
解析:细节理解题。根据表格描述可知,看旅行电影,秋季时装展和图书馆讲座都是在室内进行的活动,故选B。 答案:B
37. People can taste food from different countries . A. at Yunhai Square
14
B. in the City Library Hall C. in the City Museum D. in front of the City Hall
解析:细节理解题。根据第一项活动An Open-air Craft(工艺)Market in Front of the City Hall…Food from around the world, too!介绍,可知选D 答案:D
38. If someone wants to find a right job, he should . A. listen to the lecture B. buy presents C. bring food and drink D. go to the fashion show
解析:细节理解题。根据Library Lecture(讲座)……How to find the job that you really want! 描述,可知选A。 答案:A
39. Mr. Lee wants to buy two shirts for her wife after the fashion show, he needs to pay . A. more than 200 yuan B. at least 300 yuan C. less than 200 yuan D. nothing at all
解析:细节理解题。根据All clothing will be on sale after the show for under ¥100.描述,可知选C。 答案:C
40. If people want to get some information about some foreign countries, they can . A. see the movies B. go to the pop concert C. see the fashion show D. go to the library lecture
解析:细节理解题。根据第二项活动内容可知旅行电影主要介绍的是关于不同国家的信息,故选A。 答案:A
C
North American back bears are shy animals. They are fearful by nature, and will usually run away if they see or hear people. Because of this, it can be difficult for scientists to learn about these animals.
15
In order to study black bears, researchers from New Jersey, USA, catch bears and use drugs to help them go to sleep. Researchers then work out the size and the weight of the bear, take blood to test for diseases, remove a tooth and take it to the lab to find out its age. From these studies, researchers want to find out how many bears live in New Jersey, how long they live, and how many babies they produce.
But in Minnesota, USA, researchers study bears that are completely awake. The bears know the researchers’ voices and they are not afraid of die research team. With the help of a few grapes to keep the bears busy,
researchers can touch them to check their hearts, look at their teeth, and do other jobs. Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.
In both places, the main purpose is the same—to make sure there is a healthy population of black bears. But the research methods and the kinds of information that researchers, are able to collect are quite different. 41.In the first paragraph, we can learn that North American black bears are _______. A. shy and fearful animals B. not found today
C. well known to scientists D. not afraid of people
解析:细节理解题。根据第一段前两句话North American back bears are shy animals. They are fearful by nature, and will usually run away if they see or hear people.可知答案为A。 答案:A
42. The word “remove” in the second paragraph probably means _____ in Chinese. A. take away B. brush C. wash D. repair
解析:词义猜测题。文章划线部分单词所在句子译为“拔下一颗牙齿来研究他们的年龄。”故选A。 答案:A
43.Which of the following may NOT be included in the New Jersey studies on bears? A. The age.
16
B. The way of their communication. C. The weight.
D. The number of babies they produce.
解析:细节理解题。根据第二段第二句话Researchers then work out the size and the weight of the bear,take blood to test for diseases, remove a tooth and take it to the lab to find out its age.“调查者们然后计算出实验需要的血型和血的数量,取下一颗牙齿并拿到实验室以此推测他们的年龄。”可知答案为B。 答案:B
44.In the Minnesota studies, researchers _____. A. can never get close to the bears
B. study the bears while they are asleep C. use grapes to make the bears full
D. learn a lot about the bears’ everyday lives
解析:细节理解题。根据第三段最后一句话Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.“调查者们还可以和这些熊一起行走闲坐数小时并制作录像来理解它们每天的生活。”可知答案为D。 答案:D
45.What do the two studies have in common? A. Research places. B. The main purpose.
C. Research methods. D. Collected information.
解析:细节理解题。根据最后一段第一句话In both places, the main purpose is the same—to make sure there is a healthy population of black bears.“在这两个地方,主要目的是一样的,都是为了确保可以得到一个健康数量的黑熊。”可知答案为B。 答案:B
第II卷(非选择题 共65分)
17
IV. 词汇运用(共15小题;每小题1分,满分15分) A)根据句子意思,从方框中选用恰当的单词或短语填空。
from time to time; confident; plant trees; pay attention to; in danger; give up; to have a rest; on his own; although 1.You should calm down first when you are ________________.
解析:句意:当你处于危险之中,你应该先冷静下来。be in danger处在危险中。根据句意可知,答案为in danger。 答案:in danger
2. He is not a little boy. He can finish the work ________________.
解析:句意:他不是一个小孩子,他能自己完成这项工作。on one's own ,adv. 地;独自地;主动地。根据句意可知,答案为on his own。 答案:on his own
3. _____________ the world would never consider it a great work, the painting was important to the man. 解析:句意:尽管世人永远不会认为这是一个伟大的作品,但是这幅画对那个人很重要。根据句意理解,前后句是表示转折关系,故答案为Although。 答案:Although
4.He has few close friends, so he feels lonely _________________.
解析:句意:他没有什么亲密的朋友,因此他时常感到孤独。此处应该填一个副词词组,根据句意可知,答案为from time to time。 答案:from time to time
5.I feel that if you never _____________, you can achieve anything you want.
解析:句意:我觉得如果你永不放弃,你可以得到你想要的任何东西。if引导的条件状语从句应该用一般现在时态来表示,根据句意,答案为give up。 答案:give up
18
6.--- Why are you in a hurry, Tom?
---My classmates are waiting for me. We will _____________ in the park.
解析:句意:- - -你为什么那么匆忙,汤姆?我的同学都在等我。我们将在公园里植树。此句是一般将来时态,由“助动词will+动词原形”构成。根据句意,答案为plant trees。 答案:plant trees
7.If you want to improve your spoken English, you should_____________ your pronunciation.
解析:句意:如果你想提高你的英语口语,你应该注意你的发音。should为情态动词,后跟动词原形。依据句意,答案为pay attention to。 答案:pay attention to
8.The disabled man became_____________ after taking part in the game.
解析:句意:那位残疾人参加比赛之后变得很自信。became为系动词,后跟形容词作表语,根据句意理解,答案为confident。 答案:confident
B) 根据句意,用括号中所给单词的正确形式填空。
9. This experience made me strong. I learned that nothing is_____________ (possible).
解析:句意:这次经历使我坚强,我知道没有什么是不可能的。根据前半句的句意,后半句的意思是一切皆有可能。答案为impossible。 答案:impossible
10. The shy boy is encouraged _______________ (express) himself clearly.
解析:句意:鼓励那位害羞的男孩清晰地表达自己。encourage sb to do sth.鼓励某人做某事,此句是被动语态的形式,后面的动词不定式保持不变。故答案为to express。 答案:to express
11. We need to realize the ______________ (important) of making full use of our time.
解析:句意:我们需要认识到充分利用我们的时间的重要性。根据句意可知,此处应该是考查important的
19
名词形式。答案为importance。 答案:importance
12. My family will hold a party to celebrate my grandma’s _____________ (ninety) birthday.
解析:句意:我的家人将举行聚会来庆祝我的奶奶的九十岁生日。某人多少岁的生日应该用序数词的形式来表达。故答案为ninetieth。 答案:ninetieth
13. What great fun we had _____________ (dance) at the party last night!
解析:句意:昨晚在聚会上跳舞真是太开心了!have fun doing sth.很高兴做某事。此句是这个句子结构的感叹句形式。故答案为dancing。 答案:dancing
14. It rained so ____________ (heavy) last night that many streets were in water.
解析:句意:昨晚雨下的很大,许多街道都积满了水。副词修饰动词,rained为动词,应该由副词来修饰。故答案为heavily。 答案:heavily
15. The medals in the box are those ______________ (win).
解析:句意:盒子里的金牌是那些获胜者的。those后跟复数名词,根据句意,此处应该填写复数名词的所有格形式。故答案为winners’。 答案:winners’
V. 完成句子(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据所给中文意思,用英文完成下列各句。 16. 零食里糖分和盐太多,请小心你的牙齿。
There is _____________ in snacks. Please _____________ your teeth.
解析:too much后跟不可数名词,be careful with sth.小心某物或某事。后半句是祈使句,应以动词原形开头。故答案为too much sugar and salt; be careful with
20
答案:too much sugar and salt; be careful with
17. 我在英语方面已经取得了很大进步,因为Mr. Wu 对我很严格。 I_____________ in English because Mr. Wu _____________ me.
解析:make great progress取得巨大进展;be strict with sb.对某人要求严格。根据汉语意思判断,应该用现在完成时态来完成。故答案为have made great progress; is strict with 答案:have made great progress; is strict with
18. 我认为他明天不会来参加会议的。
I _____________ that he _____________ come to the meeting tomorrow.
解析:此句是含有think的宾语从句,根据时间状语可知,从句应该用一般将来时态。变否定句时,常常否定think。故答案为don’t think; will/ is going to 答案:don’t think; will/ is going to
19. 小汤姆左腿受伤严重,消防员扑灭大火然后救出了他。
Little Tom’s left leg _____________. The firemen _____________ and helped her out.
解析:be hurt受伤,严重受伤由副词badly来修饰,put out熄灭,扑灭的意思。根据and helped her out.,可判断整个句子的时态为一般过去时态。答案为was badly hurt; put out the fire 答案:was badly hurt; put out the fire
20. 我关于你学习的建议是值得采纳的,你最好不要把我逼疯。
My suggestions for your study_____________. You’d better not _____________.
解析:be worth doing sth.值得做某事;把某人逼疯 drive sb crazy; drive sb. mad;had better not do sth.最好不要做某事。故答案为are worth taking; drive me mad。 答案:are worth taking; drive me mad
VI. 任务型阅读(共10小题;每小题2分,满分20分)
阅读下面短文,根据要求完成下列各题。
A
21
。
All living things on the earth need other living things to live. Nothing lives alone. Most animals must live in a group, and even a plant grows close together with others of the same kind. Sometimes one living thing kills another, one eats and the other is eaten. Each kind of life eats another kind of life in order to live, and together they form a food chain. Some food chains are simple, while others are not. But all food chains begin with the sun, and all food chains become broken up if one of the links disappears.
All life needs sunlight to survive. But only plants can use sunlight directly. Plants are “factories”. They make food from sunlight, water and things in the soil and air.
Plants feed all other living things. Animals can only use the sun’s energy after it has been changed into food by plants. Some animals feed directly on plants, others eat smaller animals. Meat-eating animals are only eating plants indirectly.
What about human beings? We are members of many food chains. We eat wheat, rice, vegetables, fruits and so on. We also eat meat and drink milk. But men often break up the food chain. They kill wild animals and make rivers, lakes and seas dirty. When these rivers, lakes and seas are polluted, the fish in them can not be eaten. If men eat the fish, they will get strange diseases.
Each form of life is linked to all others. Breaking the links puts all life in danger.
根据上面短文的内容回答问题。 21.Can living thing on the earth live alone?
________________________________________________________________
解析:问题:地球上生物能独自生活吗? “All living things on the earth need other living things to live. Nothing lives alone.”可知,地球上所有的生物,都不能生存。答案为No, they can’t. 答案:No, they can’t.
22. Which living things can use the sun’s energy directly?
________________________________________________________________
解析:问题:哪些生物可以直接利用太阳的能量?根据短文中的句子“But only plants can use sunlight directly.”可知,只有植物可以直接利用太阳光。答案为Only plants (can use sunlight directly) / Plants. 答案:Only plants (can use sunlight directly) / Plants.
23. What do plants make food from?
22
________________________________________________________________
解析:问题:植物制造食物来自什么? 根据短文中的句子“They make food from sunlight, water and things in the soil and air.” 他们制造食物需要阳光,水,以及土壤和空气中的其它成分。故答案为They make food from sunlight, water and things in the soil and air./ Sunlight, water and things in the soil and air。
答案:They make food from sunlight, water and things in the soil and air./ Sunlight, water and things in the soil and air
24. Who often break up the food chains?
________________________________________________________________
解析:问题:谁经常破坏食物链?根据短文中的句子“But men often break up the food chain.”可知,是人类自己经常破坏食物链。答案为Human beings/ Men. 答案:Human beings/ Men.
25. How can human beings protect the food chains in order to survive?
________________________________________________________________
解析:问题:为了生存,人类如何保护食物链?根据短文中的句子They kill wild animals and make rivers, lakes and seas dirty. When these rivers, lakes and seas are polluted, the fish in them can not be eaten.可知,人类的这些行为破坏了食物链,保护食物链,应该禁止这些行为的发生。故答案为We/ They shouldn’t/can’ kill wild animals or make rivers, lakes and seas dirty./…
答案:We/ They shouldn’t/can’ kill wild animals or make rivers, lakes and seas dirty./…
B
A new product – the Apple Watch – into the market
Last year, the Apple Watch was firstly introduced by Tim Cook, Apple’s CEO. The price of the watch is from $349 to $1,099, depending on its size and whether it is a sports or regular one.
Apple engineers and designers have put in a lot of thought and hard work into creating this “small screen” on your wrist(手腕). The “sensor(传感器) ” on the screen not only finds your finger, but knows the difference between
23
when you are tapping, and when you are pressing harder.
The watch also has “haptic feedback(触觉反馈)”. You can send personal messages to your friend, such as drawing a star or a special sign with your fingers, or tapping the watch, say 3 times, and your friend will receive those taps on their wrist.
Besides telling the time, the watch will use ‘bluetooth’ to connect with your iPhone and show calls or text messages that come in.
According to Tim Cook, the watch may open up a whole new area of applications that we had never thought of. Some car factories like BMW have developed an app(应用程序)that allows its car owners to open their cars with the watch. A ‘Hotels’ app may allow you to open the door to your hotel room without worrying about losing the smart-card. And finally, even at the airport- passengers may be able to simply wave their wrist to check into their flight.
The biggest use of the watch, however, is as your personal fitness coach. The watch can measure your pulse (heartbeat) using a sensor at the bottom of the watch. It also has the same sensor as your iPhone, so it knows when you are moving, and also how much you are walking or running. It will remind you if you have been sitting for too long without taking exercise.
Many stores are planning to stop selling the Nike, Jawbone and FitBit devices(设备) to welcome the Apple Watch. Will Apple Watch really replace these devices and make fitness much more fun?
根据上面短文内容填空。
26.Last year, Tim Cook, Apple’s CEO, _____________ the Apple Watch. Its price is from _____________. 解析:根据短文开头的句子“Last year, the Apple Watch was firstly introduced by Tim Cook, Apple’s CEO. The price of the watch is from $349 to $1,099,”可知,去年苹果首席执行官介绍了一款苹果手表,价格为$349 到$1,099不等。故答案为 firstly introduced; $349 to $1,099 答案:firstly introduced; $349 to $1,099
27.Apple engineers and designers have put in lots of ______________into creating the watch. The “sensor” on it can be used to______________ and even knows the difference between tapping and pressing as well.
解析:根据短文中的句子“Apple engineers and designers have put in a lot of thought and hard work into creating this “small screen” on your wrist(手腕). The “sensor(传感器) ” on the screen not only finds your finger, but knows the difference between when you are tapping, and when you are pressing harder.“可知,答案为thought and hard
24
work; find your finger
答案:thought and hard work; find your finger
28.Apple’s “haptic feedback” can help people send their ______________ to their friends and it also shows ______________ that come in with the help of ‘bluetooth’.
解析:根据短文中的句子“The watch also has “haptic feedback(触觉反馈)”. You can send personal messages to your friend,;Besides telling the time, the watch will use ‘bluetooth’ to connect with your iPhone and show calls or text messages that come in.” 通过苹果手机的手表“触觉反馈”,可以发送个人信息给你的朋友,还可以利用“蓝牙”来连接你的手机,显示来电或短信。故答案为personal message(s); calls or text messages 答案:personal message(s); calls or text messages
29.The Apple Watch can act as your ______________. It can measure your pulse and remind you not ______________ for too long without much activity.
解析:根据短文中的句子“The biggest use of the watch, however, is as your personal fitness coach. The watch can measure your pulse (heartbeat) using a sensor at the bottom of the watch. It will remind you if you have been sitting for too long without taking exercise.”可知,苹果手表还可以当做你的个人健身教练;可以测量你的脉搏(心跳);它还会提醒你不要长时间的坐立而不去锻炼。答案为personal fitness coach; to sit 答案:personal fitness coach; to sit
30.Many stores are planning to ______________ the Apple Watch ______________ selling the Nike, Jawbone and FitBit devices.
解析:根据短文最后的句子“Many stores are planning to stop selling the Nike, Jawbone and FitBit devices(设备) to welcome the Apple Watch.”可知许多商店正在计划停止销售耐克,Jawbone、Fitbit设备,目的是为了欢迎苹果手表。故答案为welcome; instead of。 答案:welcome; instead of
VII. 书面表达(满分20分)
在日常生活中,我们经常看到许多文明的行为,让人发自内心地为之点赞,但有时也会看到一些不文明的行为和一些不良现象。请你根据提示的要求,用英文写一篇100词左右的短文。
25
1. 你看到的不好的行为或现象(至少列3点); 2. 你本人的好的做法;
3. 请就这些方面说说你的想法和希望。 注意:1. 文中不得出现真实姓名或地名;
2. 文章中的开头句已给出,不计入总词数。
In the daily life, we often see some good manners around us._________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
解析:这是一篇给材料作文。本文给出了一些要点,并给出了作文的开头。我们要做的就是用正确的英语把要点表达出来,并适当发挥想象说出自己的观点。动笔前要认真阅读材料,不要遗漏要点,并适当发挥。根据材料内容可知本文主要是用一般现在时态来写,要注意主谓一致等问题。写作中要适当使用连词,注意上下文联系紧密,符合逻辑关系。 答案:范文:
In the daily life, we often see some good manners around us. However, we sometimes see some bad behavior around us. For example, I often hear people speak and laugh loudly in public.
It is too noisy. Some people cut in line while others are waiting.It makes me unhappy. And in our school dining hall, I often see students waste food. At times,
people seem unfriendly and offer no help when others are in trouble.
For me, my parents are strict with me. They often tell me to behave well. So I never drop litter about. And I never draw on the desk or on the wall. I am polite to old people.
I think if everyone can think more of others, we’ll have a better living environment.
26
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- axer.cn 版权所有 湘ICP备2023022495号-12
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务