冀教版八年级英语下册Unit 1 测试
限时: 60分钟 满分: 100分
一、单项选择(每小题1.5分, 共15分)
1. Neil Armstrong was the first man to walk on the moon ________ 20 July 1969. A. in
B. on
C. at
D. for
2. —Nick, I lost my pen and I couldn't find ________ anywhere. —There are many pens in that box. Just take ________. A. it; it
B. it; one
C. one; it
D. one; one
3. —Did you get the book from a bookstore or online? —________. I borrowed it from the library. A. Either C. Both
B. Neither D. None
4. Many students think that singing songs is ________ listening to music. A. more happy C. as interested as
B. the most exciting D. as relaxing as
5. Don't worry! We have ________ time to do the work. A. many
B. a lot
C. plenty of
D. little
6. ________people watched the rocket flying up into the sky. A. Thousand C. Thousand of
B. Thousands D. Thousands of
7. I didn't see you ________ in. You must have been very quiet. A. comes C. come
B. to come D. have come
8. We have no coffee. Let's have some tea________. A. too C. however 9. —Let's go swimming.
—I don't want to go. I am ________ cold water. A. interested
1
B. yet D. instead
B. interested in
C. scared
D. scared of
10. Jane is my new pen pal. I often look forward to ________ her e-mail.
A. receive C. receiving
B. receives D. received
二、完形填空(每小题1.5分, 共15分)
There are four seasons in a year. I think ________11 is the best.
When the weather ________12 warm, birds begin to sing and flowers come out. It ________13 that spring has come. The shining sun makes ________14 grow better and the days begin to become ________15 than the nights.
A famous Chinese saying “The whole year's work depends on(取决于) a good start ________16.” tells us that spring is the beginning of a year. People should make their plans for ________17 in spring.
Although(虽然) there is no good harvest and no white snow in spring, it ________18“green” to the world. Everything in spring is full of vitality(活力).
Spring is ________19, so I like it very ________20. 11. A. spring 12. A. are 13. A. goes 14. A. nothing
C. something 15. A. short 16. A.in spring
C. in a day 17. A. the past
B. summer B. gets B. shows
B. shorter
2
C. autumn C. comes C. becomes B. anything D. everything C. long B. in the morning D. in the beginning B. the night
D. winter D. has D. speaks
D. longer
C. the year 18. A. can bring
C. can't bring 19. A. hot 20. A. well
B. cold B. better
D. the new term B. can take D. can't take C. beautiful C. best
D. early D. much
三、阅读理解(每小题3分, 共15分) Dear Lucy,
How are you? It has been a month since my family left Hong Kong for England and we are fine.
England is very different from Hong Kong. The weather is terrible and it rains a lot. The buildings are funny. They are in rows and not high. I love them because the rooms are much larger. I'm having a wonderful time at my new school and my new home!
Mum and Dad are happy with their new jobs. But my brother Jack doesn't like moving to England because he misses his friends so much,
I've made lots of new friends at school. My teachers are really nice too and my English has improved a lot. After school, we can take part in relaxing activities such as sport, watching films or playing computer games. There's a park near the school where I often go with the other students at the weekend.
We are travelling back to Hong Kong for the summer holiday. I will visit you and bring you a present!
Write back soon!
Love, Sandy
21. Where did Sandy's family live before?
A. Hong Kong. C. New York.
B. Sydney. D. London.
22. Sandy loves the buildings in England because their rooms are ________.
A. cheaper C. newer
3
B. warmer D. larger
23. How many people are there in Sandy's family?
A. 2.
B. 4.
C. 6.
D. 8.
24. Who does not like moving to England?
A. Dad.
B. Mum.
C. Jack.
D. Sandy.
25. What is the letter mainly about?
A. Sandy's summer holiday. B. Sandy's parents. C. Sandy's new classmates. D. Sandy's new life.
四、(原创)任务型阅读(每小题3分, 共15分)
Birds have reached their summer breeding grounds about one day earlier per degree of increasing global temperatures. The researchers studied hundreds of species across five continents.
Reaching their summer breeding grounds at the wrong time—even by a few days—may cause birds to miss out their important resources such as food and nesting places. Late arrival to breeding grounds may, in turn, affect the timing of offspring(后代) hatching and their chances of survival.
The researchers have examined records of migrating bird species dating back almost 300 years. The study will help scientists know how different species may respond to future environmental change.
26~27题完成句子;28题简略回答问题;29题找出并写下全文的主题句;30题将文中画线句子译成汉语。
26. Migrating birds are arriving at their breeding grounds earlier as
____________________.
27. If the birds reach breeding grounds at the wrong time , it causes birds to
____________________. 28. What will happen if they arrive later?
_________________________________________________________________ 29. ________________________________________________________________ 30. ________________________________________________________________
4
五、词语运用(每小题1分, 共10分)
In England, people often talk about the weather because they can have four ________31 (season) in one day. In the morning it is w 32 just like in spring. After an hour black clouds come and then it ________33(rain) hard. The weather ________34 (get)a little cold. In the late afternoon the sky will be clear, the sun will ________35 (come)out again, and it'll be summer at this time ________36 the day. In England, people can also have summer in winter, or have w 37 in summer. So in winter they can swim sometimes, and in summer sometimes they should take warm clothes. When you go to England, you will see that some English people usually take an u 38 or a raincoat with them even on a ________39 (sun) morning, but you shouldn't laugh at them. If you don't take ________40 umbrella or a raincoat, you will regret (后悔) later in the day. 六、基础写作(30分)
A)连词成句(每小题2分, 共10分) 41. do, enjoy, you, movies, watching
________________________________________________________________? 42. how many, animals, kinds, of, do, you, know
________________________________________________________________? 43. there are, on, show, special, flowers, many
_________________________________________________________________. 44. we, happily, a, went, on, field, trip, yesterday
_________________________________________________________________. 45. how, interesting, were, those stories
_________________________________________________________________! B)书面表达(20分)
假设你是李华, 你的网友Mary这个春天要来北京旅游, 她想了解北京的春天。请你给她发一封电子邮件介绍一下。
要求:1.词数:80词左右, 文章的开头和结尾已给出, 但不计入总词数;
2. 语言通顺、连贯, 语法正确。 Dear Mary,
5
I'm glad to know that you are coming to Beijing. __________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________
Yours, Li Hua
参
一、1. B 点拨:句意为“尼尔·阿姆斯特朗是第一位于1969年7月20日登上月球的人”。“20 July 1969”具体到某一天, 应用介词“on”。故选B。
2. B 点拨:句意为“——尼克, 我的钢笔丢了, 而且我到处找不到它。——那个盒子里有很多钢笔。尽管拿一支”。one一个, 指代前面提到同类的人或物; it
6
它, 指代前面同一物。故选B。
3. B 点拨:语境法。句意为“——你从书店还是从网上得到的这本书?——________。我从图书馆借的”。either(两者中)任何一个; neither(两者)都不; both(两者)都; none(三个或三个以上)全无。根据语境, “从图书馆借的”可知, 问句提到的两种情况均不符合。故选B。
4. D 点拨:句意为“许多学生认为唱歌和听音乐一样令人放松”。more happy更快乐的, 这是错误的比较级形式; the most exciting最令人激动的, 范围是三者或多者; as interested as和……一样感兴趣的, 形容事物有趣应该用interesting; as relaxing as和……一样令人放松的。故选D。
5. C 点拨:正确把握语境法。由语境“不必担心!”可知, 我们有很多时间做这份工作。因句中的time为不可数名词, 用plenty of。 6. D
7. C 点拨:句意为“我没有看见你进来, 你一定是悄悄地进来的”。本题考查see sb. do sth. 意为“看见某人做了某事”。故选C。 8. D 9.D
10. C 点拨:句意为“简是我的新笔友, 我常常期待着收到她的电子邮件”。look forward to doing sth.为固定搭配, 意为“期待做某事”。 二、11.A 12.B 13.B 14.D
15. D 点拨:常识法。在春天, 白天开始变得比夜晚长。
16. A 点拨:联系上下文法。由下文中的“tells us that spring is the beginning of a year”可知。
17. C 18.A 19.C 20.D
三、21.A 点拨:细节理解题。根据第一段第二句“since my family left Hong Kong for England”可知, 桑迪家以前住在。故选A。
22. D 点拨:细节理解题。根据第二段倒数第二句“I love them because the rooms are much larger.”可知, 这是因为英国大楼的房间更大。故选D。
23. B 点拨:细节理解题。阅读短文可知, 文中桑迪提到了她的父母和兄弟, 由此可知, 她家有四个人。故选B。
24. C 点拨:细节理解题。根据第三段第二句“But my brother Jack doesn't like
7
moving to England”可知, 桑迪的兄弟不喜欢移居到英国。故选C。
25. D 点拨:主旨大意题。阅读短文可知, 桑迪在信中主要介绍了自己移居到英国以后的新生活。故选D。 四、26.global temperatures rise 27. miss out food and nesting places
28. It will affect the timing of offspring hatching and their chances of survival. 29. The study will help scientists know how different species may respond to future
environmental change.
30. 研究人员研究了近300年前迁徙鸟类的记录。 五、31.seasons 32.warm 33.rains 34.gets 35.come 36. of 37.winter 38.umbrella 39.sunny 40.an 六、A) 41.Do you enjoy watching movies 42. How many kinds of animals do you know 43. There are many special flowers on show 44. We went on a field trip happily yesterday 45. How interesting those stories were B) 范文: Dear Mary,
I'm glad to know that you are coming to Beijing.
You want to know something about spring in Beijing. Now I'll tell you something about it. It usually arrives① in March. The weather is warm and windy②.The warm sunshine feels good③ after the cold winter days. In spring, the days get longer and longer. Everything begins to grow. The trees turn green and flowers blossom one by one④. It's the best time for people to be outdoors. ⑤ For children, they like flying kites and going for a picnic. For the old, they like to walk or practice Tai Chi.
I'm looking forward to⑥ your visit.
Yours, Li Hua
8
点评:本文主要运用一般现在时态, 用了“三步法”描写季节, 写出了北京的春天这个季节。
第一:开篇点题“I'm glad to know that you are coming toBeijing.”。 第二:介绍原因“You want to know something about spring in Beijing.”。 第三:首尾呼应“I'm looking forward to your visit.”
添彩点:这篇短文大量地运用了本单元学到的词汇和短语如It usually arrives①; warm and windy②; feels good③; one by one④; looking forward to⑥。还运用了句式It's the best time for sb.to do sth., 如It's the best time for people to be outdoors.⑤, 文笔流畅, 句子连贯, 生动地展示了一幅美丽春天的图画, 彰显了作者扎实的基本功。
9
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- axer.cn 版权所有 湘ICP备2023022495号-12
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务