1
\"The 'if it bleeds' rule works for mass media, \" says Jonah Berger, a scholar at the University of Pennsylvania.\" They want your eyeballs and don't care how you're feeling. But when you share a story with your friends, you care a lot more how they react. You don't want them to think of you as a Debbie Downer.\" 5.What can we infer about people like Debbie Downer? A. They're socially inactive. B. They're good at telling stories. C. They're inconsiderate of others. D. They're careful with their words. Dear Alfred, I want to tell you how important your help is to my life. Growing up, I had people telling me I was too stow, though, with an IQ of 150 + at 17, I'am anything but stupid. The fact was that I was found to have ADHD(注意力缺陷多动障碍).Anxious all the time, I was unable to keep focused for more than an hour at a time. Thank you. You've given me hope that I can follow my heart. For the first time, I feel good about myself because I m doing something, not because someone told me I was doing good. I feel whole. This is why you're saving my life. Yours, Tanis 6.Tanis wrote this letter in order to__________________ A. explain why she was interested in the computer B. share the ideas she had for her profession C. show how grateful she was to the center D. describe the courses she had taken so far Conflict is on the menu tonight at the café La Chope. This evening, as on every Thursday night, psychologist Maud Lehanne is leading two of France's favorite pastimes, coffee drinking and the \"talking cure\". Here they are learning to get in touch with their true feelings. It isn't always easy. They customers-some thirty Parisians who pay just under $$2 (plus drinks) per session-care quick to intellectualize (高谈阔论), slow to open up and connect. \"You are forbidden to say 'one feels,'or 'people think',\"Lehane told them. \"Say 'I think,' 'Think me'.\" 7.What are people encouraged to do at the cafe La Chope? A. Learn a new subject B. Keep in touch with friends. C. Show off their knowledge. D. Express their true feelings.
2
In ancient Egypt, a shopkeeper discovered that he could attract customers to his shop simply by making changes to its environment. Modern businesses have been following his lead, with more tactics(策略). …… When it comes to the selling of houses, businesses also use highly rewarding tactics. They find that customers make decisions in the first few seconds upon walking in the door, and turn it into a business opportunity. A California builder designed the structure of its houses smartly. When entering the house, the customer would see the Pacific Ocean through the windows, and then the pool through an open stairway leading to the lower level. The instant view of water on both levels helped sell these $10 million houses. 8.What is the California builder's story intended to prove? A. The house structure is a key factor customers consider. B. The more costly the house is, the better it sells. C. An ocean view is much to the customers' taste. D. A good first impression increases sales. Have you ever dreamed of having a fashionable watch of great value? A small watchmaker in Switzerland in 1922 designed the first automatic watch to show the day, month, and date... Today, it is so hard to get an original watch that some watch historians are even willing to offer $200,000 for one. These watches attracted a lot of people for their splendid color, fashionable style, and new uses in the 1920s... Today, you are offered the same kind of watch with improvement. It has a 24-jewel mechanical movement... You can get the watch either in person or by mail all an affordable price. You will also receive good service from the watch seller. If you are not satisfied with the watch after you get it, you may simply return it within 30 days. Don't miss the chance to realize your dream. 9.The passage is probably taken from a ___________________ A. report B. magazine C. text book D. science book About twenty of us had been fortunate enough to receive invitations to a film-studio(影棚)to take part in a crowd-scene. Although our \"act\" would last only for a short time, we could see quite a number of interesting things.… The next scene was a complete contrast (对比). The way it was filmed was quite unusual. Pictures in front taken on an island in the Pacific were shown on a glass screen (幕). An actor and actress stood of the scene so that they looked as if they were at the water's edge on an island. By a simple trick like this, palm trees(棕榈树), sandy beaches, and blue, clear skies had been brought into the studio! Since it was our turn next, we were left wondering what scene would be prepared for us. For a full three minutes in our lives we would be experiencing the excitement of being film \"stars\"! 10.What would happen in the \"three minutes\" mentioned in the last paragraph? A. A new scene would be filmed. B. More stars would act in the film. C. The author would leave the studio. D. The next scene would be prepared.
3
A new collection of photos brings an unsuccessful Antarctic voyage back to life. Frank Hurley's pictures would be outstanding----undoubtedly first-rate photo-journalism---if they had been made last week. In fact, they were shot from 1914 through 1916, most of them after a disastrous shipwreck(海滩), by a cameraman who had no reasonable expectation of survival. Many of the images were stored in an ice chest, under freezing water, in the damaged wooden ship. 11.What do we know about the photos taken by Hurley? A. They were made last week B. They showed undersea sceneries C. They were found by a cameraman D. They recorded a disastrous adventure Successful people in international business understand the cultures of other countries and learn to change their practices in different cultures. They understand the importance of avoiding business decisions based on misconceptions ---mistaken ideas. One cause of misconceptions is ethnocentrism, the belief that one's own culture's way of doing things is better than the way of other cultures. It's ethnocentrism that leads to failure in international business. To avoid ethnocentrism, it's necessary to study the different elements(组成部分) of culture: language, values and attitudes, and customs and manners. A knowledge of the local language can help international business people in four ways. … Values are people's basic beliefs about the difference between right and wrong, good and bad. An attitude is a way of thinking or acting. Values and attitudes influence international business. … Customs are common social practices. Manners are ways of acting that the society believes are polite. … 12.The author's purpose of writing this article is to tell people _________. A. how to take a right attitude in business B. how to avoid misunderstandings in business C. how to use a local language in business D. how to act politely and properly in business Brrriiinnng. The alarm clock announces the start of another busy weekday in the morning. You jump out of bed, rush into the shower, into your clothes and out the door with hardly a moment to think.A stressful journey to work gets your blood pressure climbing. Once at the office, you glance through the newspaper with depressing stories or reports of disasters. In that sort of mood, who can get down to work, particularly some creative, original problem-solving work? 13.What does the author imply about newspapers? A. They are solution providers. B. They are a source of inspiration. C. They are normally full of bad news. D. They are more educational than websites. The Basics of Math—Made Clear
4
Basic Math introduces students to the basic concepts of mathematics, as well as the fundamentals of more tricky areas. These 30 fantastic lectures are designed to provide students with an understanding of arithmetic and to prepare them for Algebra(代数)and beyond.... If the course fails to provide complete satisfaction to you, you can easily exchange it for any other course that we offer. Or you can get your money back. 14.Where is the passage most likely to have been taken from? A. A news report. B. A book review. C. A lesson plan. F. Scott Fitzgerald, born on September 24, 16, an American novelist, was once a student of St. Paul Academy, the Newman School and attended Princeton. University for a short while. In 1917 he joined the army and was posted in Alabama, where he met his future wife Zelda Sayre. Then he had to make some money to impress her. …… However, Fitzgerald's problems with his wife Zelda affected his writing. During the 1920s he tried to reorder his life, but failed. 15.We can infer from the passage that Fitzgerald . A. had made some money when he met Zelda in Alabama. B. was well educated and well off before he served in the army C. would have completed more works if his wife hadn't broken down D. helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital Growing up in a house where the TV was seldom turned on and with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books I could get hold of. In fact, I grew up thinking of reading as natural as breathing and books unbelievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step into, take part in and live in. 16.What can be inferred about the author as a child ? A. He never watched TV. B. He read what he had to. C. He found reading unbelievable. D. He considered reading part of his life. Your house may have an effect on your figure. Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off. You can make your environment work for you instead of against you.
5
D. An advertisement. Here are some ways to turn your home into part of your diet plan. Open the curtains and turn up the lights. Dark environments are more likely to encourage overeating, for people are often less self-conscious (难为情) when they're in poorly lit places—and so more likely to eat lots of food. If your home doesn't have enough window light, get more lamps and flood the place with brightness. Mind the colors. Research suggests warm colors fuel our appetites. In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room. Warm colors like yellow make food appear more appetizing, while cold colors make us feel less hungry. So when it's time to repaint, go blue. Don't forget the clock—or the radio. People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories (卡路里) per meal than those who rush through their meals. Begin keeping track of the time, and try to make dinner last at least 30 minutes. And while you're at it, actually sit down to eat. If you need some help slowing down, turn on relaxing music. It makes you less likely to rush through a meal. Downsize the dishes. Big serving bowls and plates can easily make us fat. We eat about 22 percent more when using a 12inch plate instead of a 10inch plate. When we choose a large spoon over a smaller one, total intake (摄入) jumps by 14 percent. And we'll pour about 30 percent more liquid into a short, wide glass than a tall, skinny glass. 1.The text is especially helpful for those who care about ________. A. their home comforts B. their body shape C. house buying 2.A home environment in blue can help people ________. A. digest food better B. reduce food intake C. burn more calories D. regain their appetites 3.What are people advised to do at mealtimes? A. Eat quickly. B. Play fast music. C. Use smaller spoons. D. Turn down the lights. 4.What can be a suitable title for the text? A. Is Your House Making You Fat? B. Ways of Serving Dinner C. Effects of SelfConsciousness D. Is Your Home Environment Relaxing? 1. What can we infer about languages in hunter-gatherer times?B. They were large in number. 由hunter-gatherer times定位到第一自然段, 根据when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 1200languages between them. 可是当时人少, 但是语言很多。
6
D. healthy diets 2.What is Gin's attitude towards the lives of the indigenous Guianese? D. Appreciative. 根据第三段第一、二句\"I have a special love for the French Guianese people. I have worked there on and off for almost ten years,\"我对法国Guianese人有一个特殊的爱。我在那里工作了将近十年了。所以他对法国Guianese人是赞赏 3. What does the coffee-shop study suggest about small talk?D. It makes people feel good. 4. What is the main factor that prevents 3D food printing from spreading widely?C. Food materials have to be dry. 5.What can we infer about people like Debbie Downer? C. They're inconsiderate of others. 6.Tanis wrote this letter in order to__________________C. show how grateful she was to the center 7. What are people encouraged to do at the cafe La Chope?D. Express their true feelings. \"冲突\"上了杯之家咖啡馆今晚的菜单。今晚, 如同每个星期四的夜晚, 心理学家莫德·勒汉尼(Maud Lehanne)将主持法国最受欢迎的消遣活动——喝咖啡和\"谈话疗法\"。在这里, 他们学着了解真实的感情, 这可不容易。顾客——巴黎人, 每次疗程只需支付不到两美元(含饮料)——很快便开始高谈阔论, 并慢慢展露自我并进行联系。\"你不能说'某人感觉'或'人们认为', \"勒汉尼告诉他们, \"应该说'我认为''想想我'。\" 8. What is the California builder's story intended to prove?D. A good first impression increases sales. 9. The passage is probably taken from a ___________________B. magazine 10. What would happen in the \"three minutes\" mentioned in the last paragraph?A. A new scene would be filmed. 11.What do we know about the photos taken by Hurley? D. They recorded a disastrous adventure 12. The author's purpose of writing this article is to tell people ______.B. how to avoid misunderstandings in business 13. What does the author imply about newspapers?C. They are normally full of bad news. 14.Where is the passage most likely to have been taken from?D. An advertisement. 【解析】D。文章来源推断题。根据文章的标题和语气, 以及文章最后一段\"要是我们的课程不能让你完全满意, 你可以换成我们所提供的其他课程, 或者是直接退款\"可以看出这篇文章来源于一则广告。故选D。 15.We can infer from the passage that Fitzgerald_ .C. would have completed more works if his wife hadn't broken down 16. What can be inferred about the author as a child ?D. He considered reading part of his life. 1.The text is especially helpful for those who care about ________.B. their body shape 2.A home environment in blue can help people ________.B. reduce food intake 3.What are people advised to do at mealtimes? C. Use smaller spoons. D. Turn down the lights. 4.What can be a suitable title for the text?A. Is Your House Making You Fat? 【主旨大意】 本文向我们介绍了家居环境对我们饮食的影响, 然后给出了如何通过改变房间光线、墙壁的颜色、餐具的大小等来控制饮食, 从而保持体型的建议。 1. 【答案】B【解析】推理判断题。 根据文章第一段第一句\"Your house may have an effect on your figure.(你的房子可能会对你的体型有影响。)\"和第二句\"…the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off(你设计房子的方式对你是增肥还是减肥会起作用。)\"可以推断文章尤其对那些在乎外形的人有帮助, 故选B项。 2. 【答案】B【解析】细节理解题。 根据第三段第三句\"In one study, people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room.\"可知, 研究发现, 在蓝色房间内吃饭的人要比在黄色或红色房间内吃饭的人少吃33%的食物, 这和B项意思相符, 故选B项。 3. 【答案】C【解析】细节理解题。根据最后一段第四句\"When we choose a large spoon over a smaller one, total intake(摄入) jumps by 14 percent.\"可知, 当我们用大汤匙的时候, 摄入的总量要比使用小汤匙多14%, 所以作者建议我们要想保持体型, 就应该用较小的汤匙, 故选C项。 4. 【答案】A【解析】主旨大意题。 文章开篇点题\"Your house may have an effect on your figure, \"然后从专家的角度进行了进一步的说明\"the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off, \"并给那些想减肥的人士提了一些房间布置的建议, 故选A项。 2.如何解态度题:attitude 态度题是推理题的一种,它实际是考察我们原文中的某几个点如一个、两个点所涉及的问题我们读透了没有。
7
主要掌握偏向性,主要是分为支持,反对,中立,没有体现。一般以考察单个形容词(或相应的名词)为主,偶尔考察动词,或者介词短语。这个时候,往往是使用一个句子来表达偏向性。 1.依据题干其他信息返回原文。 2.理解作者的态度,先大概区分支持,反对,中立。 3.对比选项,选出答案 支持 反对 Afraid, Critical, Hostile, Negative, Fearful, Suspicious, 中立 Opposed, Indifferent, Desperate, Neutral, Pessimistic, Objective, Depressing, Worried, Puzzling, Cold, Sorrowful, Anxious, 不清楚 Unclear, Doubtful, Skeptical, Unknown, Ambiguous, Uncertain, 其他 Curious, Uninterested, Cautious, Regretful, Realistic, Unconcerned, Contradictory, Casual, Formal, Passive, Lucky, 形容词 Approving, Favorable, Supportive, Positive, Helpful, Optimistic, Energetic, Enthusiastic, Hopeful, Concerned, 动词 benefit,advocate, criticize, hate, stop, lose like, accept, improve in favor of against sit on the fence 介短 A In the early 16th century, people thought that dirt on the skin was a means to block out disease, as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let ills in. A particular danger was thought to lie in public baths. By 1538, the French king had closed the bath houses in his kingdom. So did the king of England in 1546. Thus began a long time when the rich and the poor in Europe lived with dirt in a friendly way. Henry IV, King of France, was famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out. Though the belief in the merit of dirt was long-lived, dirt has no longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th century. Scientifically speaking, cleaning away dirt is good to health. 1. Which of the following best describes Henry IV's attitude to bathing? A. Afraid B. Curious C. Approving D. Uninterested B Communicating with negative people can wash out your happiness. It may not change what you think, but
8
communicating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long time. Life brings ups and downs, but some people are stuck in the wrong idea that life has no happiness to offer. They only feel glad when they make others feel bad. No wonder they can hardly win others' pity or respect. ...... Negativity often affects happiness without even being realized. The negative words of another at the start of the day can cling to(附着) you throughout the rest of your day, which makes you feel bad and steals your happiness. Life is too short to feel negative. Stay positive and avoid negativity as much as possible. 2. What is the author's attitude towards negative people? A. Favorable. B. Critical. C. Indifferent. D. Supportive. C My father's reaction to the bank building at 43rd Street and Fifth Avenue in New York city was immediate and definite: \"You won't catch me putting my money in there!\" he declared, \"Not in that glass box!\" Of course, my father is a gentleman of the old school, a member of the generation to whom a good deal of modern architecture is upsetting, but I am convinced that his negative response was not so much to the architecture as to a violation of his concept of the nature of money. In his generation money was thought of as a real commodity (实物) that could be carried, or stolen. 3. It can be inferred from the passage that the author's attitude towards the new trend in banking is _______. A. cautious B. regretful A Have you ever wondered why certain people always say they are lucky? Some people say the secret of being born lucky is probably a summer birthday. May babies are the most likely to enjoy a lifetime of good fortune, a study of 40, 000 people has found. The time of year you are born has a lasting influence on optimism (乐观) and whether people think they are lucky, British and Swedish scientists said. May is the luckiest month to be born in, with half of those born then considering themselves lucky. October is the least lucky month with only 43 percent claiming good fortune. The study adds to evidence that luck is not all down to chance, but is also affected by a person's attitude. Another research has shown that whether people think themselves lucky depends more on having a \"glass half-full\" (instead of \"half-empty\") approach to life, than on success. Professor Richard Wiseman, who led the study, said, \"Something is influencing how people feel about their luck. People create their own luck through their attitude towards life. \" 4. Having a \"glass half-full\" approach to life is a (an) ________ attitude. A. optimistic B. pessimistic C. lucky D. depressing CADBD Australia's Northern Territory became the first legal authority in the world to perform euthanasia(安乐死)—that's to say, doctors are permitted to take the lives of incurably ill patients who wish to die. Word that the law was passed by C. positive D. hostile
9
the vote of 15 to 10 immediately flashed on the Internet and was picked up by John, the director of the Right to Die Society of Canada, who posted it on the group's homepage online, saying, \"This isn't merely something that happened in Australia. It's world history. \" The NT Rights of the Terminally Ill Law has left physicians and citizens trying to deal with its moral and practical influence. Some have breathed sighs of relief; but others, including churches, right to life groups and the Australian Medical Association, bitterly attacked the law. But the tide is unlikely to turn back. In Australia--where an aging population, life-extending technology and changing community attitudes have all played their part—other states are going to consider making a similar law. In the U. S. and Canada, where the right to die movement is gathering strength, observers are waiting for the dominoes (多米诺骨牌) to start falling. Under the new Northern Territory law, an adult patient can request death--probably by a deadly injection or pill--to end suffering. The patient must be diagnosed as incurably ill by two doctors. After a \"cooling off\" period of seven days, the patient can sign a certificate of request. After 48 hours the wish for death can be met. For Lloyd, a 54-year-old Darwin resident suffering from lung cancer, the NT Rights of Terminally Ill Law means he can get on with living without the disturbing fear of his suffering: a terrifying death from his breathing condition. \"I' m not afraid of dying from a spiritual point of view, but what I was afraid of was how I'd go, because I've watched people die in the hospital fighting for oxygen and clawing at their masks, \" he says. 1. According to the text, which of the following statements is TURE? A. Patients will ask their doctors for euthanasia if they are afraid of illness. B. Australia, Canada and the US speak highly of the law of euthanasia. C. All people in Australia don't share the positive attitude to euthanasia D. If a patient requests death, he should sign a certificate after 48 hours. 2. The underlined sentence in Para 2, \"observers are waiting for the dominoes to start falling. \" means that observers are prepared to learn the news that . A. some other countries pass similar laws B. Australia has to put an end to euthanasia C. people begin to change attitudes to euthanasia D. different effects result from the game of dominoes 3. Which is NOT the reason for Australia to become the first country to pass the law of euthanasia? A. Australia has advanced technology of extending life. B. Australians realize suffering from a terrible disease is worse than death. C. Australia is faced with a growing ageing population. D. Australians find it easy to deal with the moral and practical influence. 4. It can be inferred from the text that . A. Australia passed the law of euthanasia by the vote of 15 to 10 B. John and his group are in favor of the law of euthanasia in Australia. C. an adult patient can request euthanasia by a deadly injection or pill D. Lloyd has seen many people die in the hospital fighting for oxygen. 5. What's the author's attitude to euthanasia? A. Negative B. Critical C. Doubtful D. Positive DDBAC It was 3:45 in the morning when the vote was finally taken. After six months of arguing and final 16 hours of hot parliamentary debates, Australia's Northern Territory became the first legal authority in the world to allow doctors to take the lives of incurably ill patients who wish to die. The measure passed by the convincing vote of 15 to 10. Almost
10
immediately word flashed on the Internet and was picked up, half a world away, by John Hofsess, executive director of the Right to Die Society of Canada. He sent it on by way of the group's online service, Death NET. Says Hofsess: \"We posted bulletins all day long, because of course this isn't just something that happened in Australia. It's world history. \" The full import may take a while to sink in. The NT Rights of the Terminally Ill Law has left physicians and citizens alike trying to deal with its moral and practical implications. Some have breathed sighs of relief, others, including churches, right-to-life groups and the Australian Medical Association, bitterly attacked the bill and the hurry of its passage. But the tide is unlikely to turn back. In Australia—where an aging population, life-extending technology and changing community attitudes have all played their part—other states are going to consider making a similar law to deal with euthanasia (安乐死). In the US and Canada, where the right-to-die movement is gathering strength, observers are waiting for the dominoes (多米诺骨牌) to start falling. Under the new Northern Territory law, an adult patient can request death — probably by a deadly injection or pill — to put an end to suffering. The patient must be diagnosed (诊断) as Terminally Ill by two doctors. After a \"cooling off\" period of seven days, the patient can sign a certificate of request. After 48 hours the wish for death can be met. For Lloyd Nickson, a 54-year-old Darwin resident suffering from lung cancer, the NT Rights of Terminally Ill Law means he can get on with living without the haunting fear of his suffering: a terrifying death from his breathing condition. \"I'm not afraid of dying from a spiritual point of view, but what I was afraid of was how I'd go, because I've watched people die in the hospital fighting for oxygen and clawing at their masks, \" he says. 1. Which of the following has the similar meaning to \"But the tide is unlikely to turn back. \"? A. What happened in Australia can change world history. B. It is impossible to pass the NT Rights of the Terminally Ill Law. C. Doctors are allowed by law to take the lives of the ill patients. D. That the Law has been passed probably can't be changed. 2. From the second paragraph we learn that __________. A. the objection to euthanasia is slow to come in other countries B. physicians and citizens share the same view on euthanasia C. changing technology is chiefly responsible for the hurry passage of the law D. it takes time to realize the significance of the law's passage 3. By saying \"observers are waiting for the dominoes to start falling\ A. observers are taking a wait-and-see attitude towards the future of euthanasia B. similar bills are likely to be passed in the U. S. , Canada and other countries C. observers are waiting to see the result of the game of dominoes D. the effect-taking process of the passed bill may finally come to a stop 4. We can learn from the passage that Lloyd Nickson __________. A. will face his death with calm when dying B. experiences a lot the suffering of a lung cancer C. has an intense fear of terrible suffering D. undergoes a cooling off period of seven days 5. The author's attitude towards euthanasia seems to be that of __________. A. opposition B. doubt C. approval D. anxiety 试题分析:本文描述了人们对于安乐死的不同的态度, 有人支持有人反对。文章最后还举例进行了说明。 小题1:C 推理题。根据第二段2, 3, 4行Some have breathed sighs of relief; but others, including churches, right to life groups and the Australian Medical Association, bitterly attacked the law. 说明人们对于这一有不同的观点, 有人支持有人反对。故C项正确。
11
小题2:A 推理题。根据文章第二段But the tide is unlikely to turn back. observers are waiting for the dominoes (多米诺骨牌) to start falling. 说明这样的现象是难以逆转的, 这个多米诺骨牌会很快倒下的, 会有很多的国家都通过这样的法律的, 故A正确。 小题3:D 细节题。根据文章第二段4, 5, 6行Australia--where an aging population, life-extending technology and changing community attitudes have all played their part—other states are going to consider making a similar law. I说明ABC三项都是这样做的原因, 只有D项不是。故D符合要求。 小题4:B 推断题。根据第一段Word that the law was passed by the vote of 15 to 10 immediately flashed on the Internet and was picked up by John, the director of the Right to Die Society of Canada, who posted it on the group's homepage online, saying, \"This isn't merely something that happened in Australia. It's world history. \"说明John和他的团队认为安乐死是一个全世界的潮流, 不仅仅会发生在澳大利亚。故B正确。 小题5:D 推理题。根据文章1. 2两段都可以看出作者对这一现象是持支持的态度的, 认为安乐死将是以后的趋势, 故D项正确。 点评:本文描述了人们对于安乐死的不同的态度。要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系, 结合自己的生活常识和经验, 再通过逻辑推理和判断, 理解文章的言外之意, 从而揭示文章的深层涵义。任何一篇文章都有其特定的写作目的, 读者应当知道如何去做或按照某种方式传递思考问题。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到, 因此推理时我们务必要忠于原文, 在文章中寻找并确定可推论的依据, 即:已知部分-推论的前提, 从中推测出未知部分-推理的结论, 切忌妄加评论, 把自己的观点当成作者的观点。 作者在本文中叙述了澳大利亚北部地区通过了安乐死这一法案, 同时也告诉我们很多人对此有不同的看法。 【试题解析】推理题。根据Some have breathed sighs of relief, others, including churches, right-to-life groups and the Australian Medical Association, bitterly attacked the bill and the hurry of its passage. But the tide is unlikely to turn back. 可知这项法律引起了人们的广泛争论, 有人支持, 有人反对。但是这项法律已经被投票通过了, 不能再被更改了。所以D项是正确的。 【试题解析】推理题。根据本段第一句The full import may take a while to sink in. 可知要过一段时间以后这项法律才真正地被人们所了解。本句中的sink in表示理解。故D正确。 【试题解析】推理题。根据本句In the US and Canada, where the right-to-die movement is gathering strength, observers are waiting for the dominoes (多米诺骨牌) to start falling. 可知在美国和加拿大, 很多人都支持这样的法律, 也许人们都希望在美国和加拿大都能够通过类似的这样同意安乐死的法律。故B正确。 【试题解析】推理题。根据最后一段4, 5行For Lloyd Nickson, a 54-year-old Darwin resident suffering from lung cancer, the NT Rights of Terminally Ill Law means he can get on with living without the haunting fear of his suffering: a terrifying death from his breathing condition. 可知她现在患有肺癌, 如果她同样安乐死, 她的死亡将没有任何痛苦, 会非常平静。故A正确。 【试题解析】推理题。在本文中作者先说明澳大利亚北部地区通过了这一法律, 然后又列举了多个例子证明这一法律在很多情况下都是有利的。说明作者是赞成这一法律的。故C正确。 【长难句解析】I'm not afraid of dying from a spiritual point of view, but what I was afraid of was how I'd go, because I've watched people die in the hospital fighting for oxygen and clawing at their masks, \" he says. 【翻译】他说:我并不害怕死亡, 但是我害怕的是我如何死去。因为我看见医院里的人死于缺氧, 用手抓他们的面罩。【分析】本句中的but连接的是两个并列句, but后面的并列句里有一个what引导的主语从句what I was afraid of, what 既是这个主语从句的引导词也在句中作为介词of的宾语。同时句中还有一个表语从句how I'd go。
12
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- axer.cn 版权所有 湘ICP备2023022495号-12
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务