一、 选择题
1. Since the headteacher didn’t turn _____, the naughty boys turned off the lights and turned on some terrible music. They all had fun ______ dressing ______ as ghosts. A. out; with; up B. out; in; in C. up; with; up D. up; in; up 参:
D
2. My sister met him at the Grand Theatre yesterday afternoon, so he ___ your lecture. A. couldn't have attended B. needn't have attended C. mustn't have attended D. shouldn't have attended
参:
A
3. --- Do you enjoy seeing foreign films?
--- Yes. Some of them are good and the film Avatar, ______is excellent. A.in common B. in total C. in particular D. in general
参:
C
4. I have stayed there for 10 years______I came here. A. because B.for C.as D. since
参:
D
5. Wind power is an ancient source of energy ______________we may return in the near future.
A. on which B. by which C. to which D. from which 参: C
6. _______ the tower building,where you can see the whole city.
A. Standing on the top of B. If you climb to C. When you reach the top of D. Get to the top of
参: D 略
7. Your voice is perfect for the song; we can’t find a ____ one. A. worst better
B. worse
C. best
D.
参:
D
试题分析:考查形容词比较级表达最高级概念。句意:你的声音对于这首歌来说非常完美,我们找不到比这更好的了。 用比较级表达最高级概念,说明这已经是最好的了。
8. After graduation from high school we will reach a point _________ we have to decide which university to attend.
A.that B.what C.which D. where 参: D
9. In those successful deaf dancers’ point of view, dancing is an activity ______ sight matters more than hearing.
A. when B. whose C. which D. where 参: D
10. The news spread quickly through the campus _________ we would have a longer holiday, ________ made all the students wild with joy. A. which; that B. that; what
C. that; which
D. what; which
参:
C
考查同位语从句和定语从句。“_________ we would have a longer holiday”是the news的同位语从句,从句中不缺少成分,所以用that。 “________ made all the students wild with
joy ”是非性定语从句,关系词代指前面一句话,在从句中作主语,所以用which。
11. With a lot of difficult problems ______, the newly-elected President is having a hard time.
A. settled B. settling C. to settle D. being settled 参: C
12. — What would you give me _______ my iphone5? — My iPod. OK? A. in exchange for B. in case of C. in search for honour of 参:
A
D. in
13. Is this the first time David ________ to you since you left your Junior High school? A. wrote B. is writing C. writes D. has written 参:
D
14. Along with the letter was his promise ____ he would visit me on this coming Christmas. A. which B. that C. what D. whether 参:
D
15. The number of people at the meeting _______ about 1, 000, and a large number of them _______ experts from abroad. A. was; was B. were; were C. was; were 参:
C
D. were; was
16. The chairman thought _____ necessary to invite Professor Smith to speak at the meeting.
A. that B. it C. this D. him 参:
B 略
17. Did you predict that many students ______ up for the dance competition? A. would sign B. signed C. have signed D. had signed 参: A 略
18. The girl was frightened at the sight of a snake and her heart was _______ fast. A. striking B. hitting C. jumping D. beating 参: D 略
二、 书面表达
19. 我校英语社拟邀请一位国际知名人士到校举办讲座,现就受邀嘉宾向全校学生广泛征求意见,假设你是李华,请在三位备选嘉宾(one of the world’s billionaires, an astronaut, a volunteer of WWF)中推荐一位并给英语社社长写一封信表达你的想法,内容应包括:
1、推荐该嘉宾的理由(至少两条); 2、你期待的讲座内容(至少两条)。 注意:
1. 词数不少于100 词; 2. 无须写出推荐嘉宾姓名; 3. 可适当增加细节,使行文连贯; 4. 开头语已为你写好。 Dear Sir,
It is such exciting news that the English club is to invite a world renowned figure to give us a
lecture.
______________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
参:
Dear Sir,
It is such exciting news that the English club is to invite a world renowned figure to give us a lecture. If I could recommend one, I would go for an experienced astronaut who has once set foot on another planet or lived and worked in a space station.
Since childhood, nothing has made me more fascinated than the blinking stars in the sky. Staring into the deep universe, I’m always left puzzled by the unknown heavens and I expect no one else can better explain the mysteries of the outer space than an astronaut. Besides, an astronaut’s experience is bound to inspire creativity and passion for astronomy in us young generations. Thus, it would be a crime not to follow an astronaut’s lecture if we had a chance.
As for the speech content, what I am most curious about is the potential of discovering unknown life forms on other planets. The question of how astronauts carry out their daily routines in weak gravity appeals to me as well.
I would appreciate your kind consideration of my requests. Looking forward to the lecture actually taking place.
Yours respectfully, Li Hua
【亮点说明】高级句式、高级词汇、短语的运用是这篇文章的一大亮点。It is such exciting news that the English club is to invite a world renowned figure to give us a lecture.句中运用结果状语从句;If I could recommend one, I would go for an experienced astronaut who has once set foot on another planet or lived and worked in a space station. If引导的虚拟语气和定语从句完美结合;Since childhood, nothing has made me more fascinated than the blinking stars in
the sky. Since的使用,句子用现在完成时态;Staring into the deep universe, I’m always left puzzled by the unknown heavens现在分词作状语;As for the speech content, what I am most curious about is the potential of discovering unknown life forms on other planets.主语从句在句中体现。
三、 阅读理解
20. Recently, a 1935 letter in which Ernest Hemingway detailed his catch of a 500lb blue marlin(青鱼), an adventure that is believed to have partly inspired his novel The Old Man and the Sea, has been sold for﹩28,000 (£22,000).
The handwritten letter was sent by Hemingway on 8 May to the fishing editor of the Miami Herald, telling in great detail how the author and his friend Henry Strater battled to keep sharks away from the marlin after catching it off the Bahamian island of Bimini.
Nate D Sanders, the auction(拍卖)company which sold the letter, said it documented for the first time in Hemingway''s own words not only the size of the marlin, but also the attack by sharks, reflecting the plot of the novel.
The company added that Hemingway''s account of the marlin catch differed from other
anecdotes(轶事) of it, one of which described Hemingway using a machine gun on the sharks, which is said to have attracted more sharks rather than frightened them away.
The Old Man and the Sea was also inspired by an anecdote told by Hemingway''s Cuban friend Carlos Gutierrez. In 1936, Hemingway wrote in a magazine that Carlos had told him about an old fisherman who caught a great marlin alone.
Three years later, Hemingway told his editor Max Perkins that he was planning a short story about the old commercial fisherman who fought the swordfish all alone in his sailing boat. Instead, he ended up writing For Whom the Bell Tolls, not returning to the story about the old fisherman until January 1951. It won him the Pulitzer in 1953, and was specifically mentioned when he was awarded the Nobel Prize in 1954.
28. What did the auction company stress when selling the 1935 letter? A. The style of the writer. B. The history of the letter. C. The contents of the letter. D. The popularity of the writer.
29. What inspired Hemingway to write The Old Man and The Sea besides his own adventure? A. Henry Strater''s account. B. Carlos Gutierrez''s story. C. Max Perkins'' life experience. D. Nate D Sanders'' description.
30. Which is the correct order of time for the following facts in the passage? 1. Hemingway wrote a letter to describe his adventure.
2. Hemingway caught a big blue marlin. 3. The letter was sold at auction.
4. The Old Man and The Sea won the Nobel Prize.
A. ①③②④ B. ②①④③ C. ②④①③ D. ②③①④
参: 28. C 29. B 30. B
这是一篇记叙文。最近,欧内斯特·海明威在1935年的一封信被拍卖公司拍卖。该信中详细描述了他捕捉到的一条500磅重的青鱼的故事。这次冒险被认为是他的小说《老人与海》的部分灵感来源。文章详细叙述了海明威创作《老人与海》的背景和原因。
细节理解题。根据第三段中的“Nate D Sanders, the auction(拍卖)company which sold the letter, said it documented for the first time in Hemingway''s own words not only the size of the marlin, but also the attack by sharks, reflecting the plot of the novel.”可知,出售这封信的拍卖公司内特·德·桑德斯(Nated Sanders)表示,它首次用海明威自己的话记录了这只青鱼的大小,还记录了鲨鱼的袭击,这些反映了小说的情节。由此可知,拍卖公司强调的是这封信的内容。C选项正确。 【29题详解】
细节理解题。根据第五段中的“The Old Man and the Sea was also inspired by an
anecdote told by Hemingway''s Cuban friend Carlos Gutierrez.”可知,海明威的古巴朋友Carlos Gutierrez讲述的一个轶事也启发了了海明威写《老人与海》。故B选项正确。 【30题详解】
细节理解题。根据第一段中的“Recently, a 1935 letter in which Ernest Hemingway detailed his catch of a 500lb blue marlin(青鱼, an adventure that is believed to have partly inspired his novel The Old Man and the Sea…”可知,海明威捕获了一条大青鱼,然后他将这次冒险写在了一封信里,后来这次经历成为了《老人与海》的创作灵感,近期描写这次冒险经历的信件才被拍卖公司拍卖。根据最后一段中的“It won him the Pulitzer in 1953, and was specifically mentioned when he was awarded the Nobel Prize in 1954”的可知,1954年,《老人与海》这部小说获得诺贝尔文学奖。综上,选项中所给事实的排列顺序应为②①④③。故B选项正确。
21. In 2010 I left the United States for the first time to fly over 9,000 miles to Uganda, a
country in recovery from civil war. I was going there to help the local kids learn soccer.
As I played soccer with some kids, the sun burned my skin. I took many breaks to drink from my water bottle before realizing I was the only one who did that. All the energetic children running around never stopped to get water. After looking around, I realized there was NOWHERE for them to get water, and there was no well or water pump in sight.
I asked a man who was traveling with us why the kids didn’t ever stop to drink water. He told me that they would have to walk all the way to the pump in the next village and they didn’t want to miss out on playing soccer with a real ball. The kids seemed happy but it was not fair that to get a drink of water meant they would miss out on such a rare occurrence of playing with an actual soccer ball.
When I got home, I spoke with other people about kids in Uganda. They told me to do something to help them. That sounded like a great idea, but how? I spoke with my friends about helping kids in Uganda. We decided that we could try to solve their most urgent problem—water. And we decided to organize soccer camps to collect money.
It has been three years since our first camp and we have successfully run two more and funded two water filtration (净化) systems as well as 60 water pumps for farmers. We have been able to improve the health of thousands of Ugandans. 1. The kids didn’t drink water while playing soccer, because ______. A. they didn’t feel thirsty at all B. they couldn’t get any nearby
C. they were too poor to afford bottled water
D. they were not allowed to drink water during the play
2. How did the author most probably respond after hearing that man’s explanation? A. She was unwilling to stay there anymore. B. She decided to buy water for the kids at once. C. She felt very proud of her own life. D. She felt very sad for the kids. 3. What can we learn from the passage? A. We should fully enjoy what we have. B. We can make a difference to others’ life. C. We should be grateful for what we receive. D. We can change our lives through hard work.
参:
1. B 2. D 3. B
这是一篇记叙文。记叙了作者通过一次去乌干达教孩子们踢足球中,发现孩子们为了不错过真正踢足球的机会,而在踢球过程中从不停下喝水的现象中受到感触,回国后通过努力成功地在乌干达运行了两个以上的滤水系统,并为农民提供了60个水泵的故事。 【1题详解】
细节理解题。根据第二段最后一句“After looking around, I realized there was NOWHERE for them to get water, and there was no well or water pump in sight.”可知作者看到踢球的孩子都不停下来喝水,是因为附近根据没有水。故选B。 【2题详解】
细节理解题。第三段最后一句“The kids seemed happy but it was not fair that to get a drink of water meant they would miss out on such a rare occurrence of playing with an actual soccer ball.”可知作者听到解释后,觉得喝点水就意味着他们会错过这样一个难得的机会——玩真正的足球,这是不公平的。故作者为孩子们感到难过。故选D。 【3题详解】
主旨大意题。作者通过在乌干达看到孩子们为了不错过真正踢足球的机会,而在踢球过程中从不停下喝水的现象中受到感触,回国后通过自身努力争取最终为乌干达设立并成功运行了两个以上的滤水系统,这让我们知道我们是可以改变别人的生活的。故选B。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- axer.cn 版权所有 湘ICP备2023022495号-12
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务