您好,欢迎来到尔游网。
搜索
您的当前位置:首页(完整版)英语任务型阅读练习题

(完整版)英语任务型阅读练习题

来源:尔游网
(完整版)英语任务型阅读练习题

一、英语任务型阅读

1.根据短文理解填写表格。

Weddings are important in every country, and there are different wedding customs in different countries. In western countries the bride's (新娘的) dress—her wedding dress—is very important. Some brides wear a new dress. Some brides wear the dress their mothers or even their grandmothers wore at their weddings.

Some people believe the bride should wear something old, something new, something borrowed, something blue. She may wear an old ring and will usually have new shoes. She may borrow something to wear from a friend, and the ring on her finger may have a blue jewel in it or some of her clothes may be blue.

Many married people in western countries wear a ring to show that they are married. They wear the ring on the fourth finger of their left hands.

At the wedding, as soon as the man and the woman are married, their friends often throw rice or very small pieces of paper over the couple. They believe this will bring them good luck and that they will have many children. The bride often carries flowers, and after the wedding she throws them up in the air. People believe that the woman who catches the flowers is lucky enough. The bride and the groom (新郎), their friends and family then have a party. After that the bride and the groom go on holiday together. This holiday is called \"the honeymoon\". Some wedding ________ in western countries Bride's dress wedding The bride's wedding dress is of great ________. something old: her ________ or even her grandmother's wedding dress; an old ring Bride's wear something new: a new wedding dress; a pair of new The bride should ________. wear something ________: things from a friend. something blue: a ring with a blue ________; some blue clothes. The ________for the Many married wear the ring on the ________ finger of their left hands to married show that they are married. People throw rice or very small pieces of paper over the new ________ to Activities in bring them good luck, hoping they will have many children. the The ________ woman catches the flowers thrown up in the air by the bride. The bride and the groom will have their \"honeymoon\" after the party. wedding party 2.阅读下面材料,根据其内容,完成阅读任务。

American schools are quite different from those in China. In America, at the beginning of the

term, students must select (挑选) their subjects and teachers first.

Selecting is very important for your marks in America. So at the first term, don't select too many subjects, or you'll feel very nervous and tired. Then you have to ask for some teaching plans. There is some information about subjects, time arranging, marks and textbooks. At the same time, you must choose the teachers. Different teachers have different teaching methods. If the teacher is called \"killer\" by the last grade, many students will give up choosing him, because this kind of teacher will leave too much homework, too many exams and give too low grades. There is another thing after you select the subjects and teachers. How to buy textbooks makes each student feel hard. The textbooks in America are very expensive. Each one is about $30—50. In order to save money, many students buy some used textbooks, and some students usually borrow textbooks from the school library.

In class, discussing is very important. The teacher encourages you to ask questions or show your own opinions. They don't usually ask you to sit well. Instead they allow you to sit or stand anywhere you like.

⒈________ must be selected at the beginning of the term. ⒉At the first term, students can't select too many subjects, or they'll feel very Students ________ . ⒊Students can't select teachers called ________ . ⒋Many students buy some used textbooks ________ . ⒈The teachers encourage students to ask questions or show their opinions. Teachers ⒉They allow students to sit or stand anywhere they like instead of ________. 3.阅读短文,根据短文内容,从短文后的方框中所给的 A、B、C、D、E、F、G七个选项中,选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能选一次,选项中有两项为多余选项。 Fires do happen. If there is a fire, you might not have much time to decide what to do. Being prepared and knowing what to do early can save your life. ________Your family should practice this getting﹣out plan.________ If you have such a meeting place outside, you can quickly make sure that everyone is out of the house.

You should also remember that smoke is usually far more dangerous than the fire. A person can die after just a few minutes in a smoke filled room.________

Finally, before you open any doors, always feel the door lock first. If the door lock is hot, fire must be on the other side of the door.________ You will have to find another way out. These are simple suggestions.________.

A. Your family should also have a meeting place outside. B. The most important thing is to have a getting-out plan. C. Since smoke rises, stay low to the floor. D. Go upstairs to the top of the building. E. If you can remember them, you will be much safer in a fire. F. Do not open it! G. Can you use water to put out the fire? 4.阅读短文,回答问题及翻译划线部分的句子。

It is said that everyone has two boxes hung on our necks. The small box at the front is full of other people's mistakes, while the big one at the back is filled with our own shortcomings(缺点).Most of time, it's easy to find other people's mistakes. It's hard for us to see our mistakes behind us.

A boy called Tony, always looked at the front box to check what was in it. He saw other people's mistakes very quickly. When Ben was impatient with him, he said to Ben, \"It's so easy for you to get angry. It is hard to be friends with you.\"

He told his mother that Michael was dishonest. \"Michael takes my things without asking. And he forgets to return them. \"Tony himself did not like sharing his things with anyone.

When John was too tired to go hiking with him, he said, \"You are such an unfriendly person.\" He thought Nick was too proud of his rich parents. But Tony was so proud of himself because he could not see any of his own mistakes!①He could not understand why he didn't get on well with others. Then his mother said to him, \"If you change the boxes around, maybe you can find the answer.\" He did it as his mother said, and his face turned red.②他发现自己并不比其他同学更好.

(1)What's in the back box?

(2)Did Tony always look at the front box? (3)What did Tony think of his four classmates? (4)请将划线的句子①翻译成为中文. (5)请将划线的句子②翻译成为英文.

5.阅读信息,用恰当的单词完成下面的表格,每空一词。

An 11-year-old blind girl is proud of walking alone every day to and from school. Why? She has to walk past so many barriers (障碍物) in her way. The girl's home is near the school, yet her mother follows her without letting her know.

The case of the girl shows the barrier-free facilities (设施) are not enough in her city. Many other cities are short of barrier-free facilities as well. There's no well-designed path for the blind. In fact, in the early 2000s, some cities started to build barrier-free facilities for disabled people. However, almost 20 years later, only a few large cities have had facilities of high quality. It's common that sidewalks are taken up with barriers. Few workers are sent to move them away, so it's dangerous for the blind to walk on them. Also, some other barrier-free facilities are badly destroyed(毁坏). Only a few workers are assigned (分配) to do the task of repairing the broken ones.

Some ideas can make a difference-build more barrier-free facilities and employ more of them

require money. In a word, more money is needed to carry on with the work. It's our duty to make life easy for disabled people, so that they can live without barriers some day.

Introduction ●A blind girl feels proud that she walks alone to alone from school every day. ●The mother is unsure of her daughter's safety, so she always follows her and keeps it ________. ________ Barrier-free facilities are not enough, ________ are the workers. ●About facilities ◇ Twenty years ago, some barrier-free facilities were built. ◇ Now, most cities are short of facilities of high quality ________ several large cities. ●About workers ◇ Barriers on sidewalks aren't moved away in time. ◇ Broken facilities aren't repaired sometimes. Ideas ●More money is needed to help the disabled live as ________ as common people. ◇ Build more barrier-free facilities. ◇ Employ more workers to protect them. 6.阅读短文,然后在文后思维导图内完成内容摘要,每空不超过三个词。

The Grand Canyon(科罗拉多大峡谷) is a large river canyon in Arizona. It is over220 miles long and over a mile deep in some places. Its widest point is 18 miles wide. The canyon is considered one of the Seven Natural Wonders of the World.

Over millions of years, the Colorado River wore away rocks as it passed through the area. Slowly, the river made the path deeper and deeper. Now, the canyon is surrounded by steep walls on either side, while the river continues to flow at the bottom of the canyon.

Besides its large size, the Grand Canyon is also known for its magnificent colors. The canyon is made of layers of rock(岩层), and each layer of rock has a different depth and color. Geologists have identified almost 40 different layers of rock exposed by the rivers erosion. The climate in canyon area is primarily desert, with both high and low temperatures. The upper rims of the canyon often receive snowfall. The air quality is usually very high, although dust storms and smoke from fires can change the air.

The Grand Canyon is home to a variety of plants and animals. Plants range from various species of cactuto pine forests. Many types of animals live in the area, including the bald eagle, bobcats, bats and gila monsters. Six different kinds of rattlesnakes have been found in the area.

Today, the canyon is part of the Grand Canyon National Park. About five million tourists visit the park each year.

⑴________ ⑵________ ⑶________ ⑷________ ⑸________ 7.根据短文内容,回答下列问题。

\"Can I see my baby?\" asked the happy new mother. When the baby was in her arms, she found the baby had been born without ears.

Time proved (证明) that the baby's hearing was perfect, He got on well with his classmates. But one day, he rushed home and said to his mother with tears in his eyes, \"A boy, a big boy…called me a freak(怪胎).\"

The boy grew up. He developed a gift, a talent for literature(文学) and music.

The boy's father had a meeting with the family doctor.\" Could anything be done?\" he asked the doctor,

\"I believe I could graft (移植) a pair of outer ears, if you could get them,\" the doctor said. However, two years went by, nobody wanted to offer the young man ears. Then one day the father said, \"Son, someone will donate his ears to you. But it's a secret, \"The operation was a great success.

Time kept the secret, but the day did come... The young man stood with his father beside his mother's body. Slowly, the father held out a hand and raised the thick, brown hair. To his surprise, the son found his mother had no outer ears.

\"Mother said she was glad she never let her long hair be cut,\" he said gently, \"and nobody ever thought Mother less beautiful, did they?\"

Real love lies not in what is done and known, but in what is done but not known. (1)What was wrong with the baby?

(2)Why did the boy rush home crying from school one day?

(3)The boy didn't know who had donated the outer ears to him before his mother's death, did

he?

(4)Who donated the ears to the boy in fact?

(5)What does the writer want to tell us through the story? 8.根据短文内容,完成下面的表格。

Have you ever wondered what an American high school is really like? This article will describe a typical (典型的) high school and its students.

A typical American high school has several large buildings and enough space for about l, 500 students. Every student is given a locker. When students first arrive at school, they go straight to their lockers to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes. As American textbooks are expensive, students would rather loan (租借) than buy them. Students must pay back if they lose any of them.

American students have different types of school transport. They usually take a yellow school bus or walk to school if they live close enough. Sometimes their parents drive them to school. When they turn 16 years old, most take a free driving class at school for one term. If students earn passing grades in the class and also pass their state driver's exam, they can begin driving themselves to school.

Each day, students take six or seven classes. They must take Science, Maths, English and Social Studies. They can choose Art, Homemaking, Fashion Design and other classes. In some schools students are required to take one or more of the following special classes: Health Education, Physical Education or Foreign Language Studies. Students move to different classrooms for each subject. This is because each teacher has their own classroom. There is a five-minute break between classes, to give the students the time to hurry to their next class.

The regular school day usually ends early in the afternoon. After school more than half of the students are involved in after-school activities. These activities include sports-especially football, basketball, baseball and soccer or clubs, such as yearbook, speech, school newspaper, photograph or student government. ________ in an American high school Outlines Introduction Lockers textbooks Details It gives an overview of a typical American high school and its________. and Every student has a locker for textbooks and ________ clothes. They prefer loaning textbooks to ________ them. send them to school by car. They can ________ themselves to school when they are over 16 and have passed the required tests. Classes classrooms After-school activities and Students have to take main classes, elective classes and sometimes one or more ________ classes. They go to ________ classrooms for each subject. After school most of the students take ________ in their favorite activities, including sports and clubs. ________ transport Students usually go to school by bus or on foot. Sometimes their ________

9.任务型阅读,左栏是五位学生打算成立俱乐部时所遇到的问题,右栏是相应的建议,请为左栏的每位学生选择一个合适的建议。

⑴________Jack plans to create a cooking club A. Setting up an English club is one of the at school. He wants to know how much it will things we are going to do this term. So do it cos right now. Let's see how many people will join ⑵________Sam cares about the environment and then decide where and when to meet very much. But he doesn't know how to start an B. You must know that pools are expensive to Environmental club in school. build, and they usually take several years to ⑶________Creating a swimming club is Mike's complete. So I think it's a good idea to get the dream. However, he isn't sure whether his swimmers to a nearby pool. school can help to build a pool. C. Reading poems can be very fun. You can first ⑷________Sue is thinking of starting an English ask your classmates to join, and then they will club. But she worries about theme and the invite their own friends to join it. place they can meet. D. Your plan sounds like a good one. As for the ⑸________Lucy expects to start a club about cost, you can ask your mother for some poetry because she knows that lots of kids love advice. She must know a lot about cooking. poetry. But she is wondering how to get people E. First you should think about your interest. If to join. you like playing games, a gaming club will be a good idea. If you are a swimming fan, it is great to start a swimming club. F. I think it is a good idea to set up a club like that! You can first give speeches about protecting the environment at school. G. A club can influence people a lot even if it has only a few members, so I wouldn't worry too much about it being small. 10.根据短文内容,完成下面的表格。

In classes, your teachers will talk about the topics that you are studying. The information they provide will be important for you to know when you take tests. So you must be able to take good written notes from what your teachers say.

Here are three stages (阶段) of taking notes and what you should do during each stage. Before class

Review your notes you have taken before you come to class. This will be good for remembering what was covered. Get you ready to understand new information your teacher will provide. During class

Keep your attention on what your teacher is saying and \"the signal words\" that tell you what your teacher is going to say and it is important to write in your notes. Examples of signal words are \"The most important point.” and \"Remember that . . . ” Be sure to include in your notes information that your teacher repeats or writes on the blackboard. Write quickly so that you can

include all the important information in your notes. Do this by writing abbreviations such as med for medicine, using symbols such as % for percent, and writing short sentences. After class

Rewrite your notes to make them more complete and accurate (准确的) by changing abbreviations into whole words, symbols into words, and shortened sentences into longer sentences. Use them to answer your questions. If necessary, ask your teacher for help. Taking notes The information that is ________ by the teachers about studying topic is useful for ________ your tests, so it is necessary for you to learn to take good notes. ________ class ※Review the notes you have taken to ________ what was covered. ※________ to understand new information. ※________ to your teacher carefully. Stages During class ※Be sure to ________ the important points. ※Write them down ________. ※Make your notes more complete and accurate to ________ your After class questions. ※Ask for your ________ help. 11.A )信息归纳:阅读下面的短文,根据短文内容完成信息卡。

Do you like eating chocolate chip cookie?Thanks to Ruth Wakefield, they were invented by accident in 1930.

Ruth and her husband owned a restaurant called the Toll House. As manager and cook, Ruth kept very busy. One day in 1930, she was making some chocolate butter cookies.It was required that she should melt chocolate into the dough (面团).However, she found that she had run out of baker's chocolate. So she had to break some semi-sweet chocolate (半甜巧克力) into small pieces and added them to the dough. She hoped these pieces of chocolate to melt. After the cookies were baked (烤), to her surprise, the chocolate had not melted into the dough, and her cookies were not chocolate butter cookies. They smelt delicious. They tasted sweet and crispy.

They were named Toll House cookies after Ruth's restaurant and are the most popular cookies in America today. About seven billion chocolate chip cookies are eaten every year, and nearly half the cookies baked in American homes are chocolate chip cookies. Information Card

The person who invented chocolate chip cookie The name of Ruth's restaurant The day when Ruth invented chocolate chip cookie The thing that she added to the dough to make chocolate melt ________. ________. ________. ________. The number of chocolate chip cookies that are eaten every year in America ________. 12.阅读下面4段语言材料,请找出与它们相匹配的小标题(其中有一个选项不是),并回答最后一小题。

A. Drink water more B. Enjoy foods at home C. Plan what you spend D. Walk rather than drive E. Save your pocket money (1) ________ How much money do you spend every week? Write it down on your notebook. Then you will know how to manage your money. It's best to plan to spend money buying useful things. So you can put your money into good use. Don't spend money on useless things if possible.

As for me, we'd better walk or ride to school because it's good for our health. Not only that, we can develop our independence. (2)________

Perhaps you like having delicious foods outside with your friends or family. Invite your friends over to your house instead of going out to a restaurant. You can enjoy home-made foods and play games together. It's an excellent way to have fun, but at a lower cost. (3)________

Instead of buying tea or coffee with a meal, drink water. It is widely known that water is the most popular drink in the world. It is good for your health. Drinking water makes you full of energy and it also saves money. (4)________

Walking is a great way to get some exercise and save money. This is a lifestyle that costs nothing. You'd better choose to walk rather than drive as much as possible. Doing this, not only can you feel good about enjoying the fresh air, but you get to spend time exercising a lot. (5)How do you save money?

13.请仔细阅读小短文,从A、B、C、D中选择正确的选项作为短文第2~5段的小标题,并回答第⑤小题。

A. Face the fears about the future B. Be thankful C. Develop your talents D. Pay attention to your relationships with others A life coach is somebody who helps you reach all kinds of personal and professional goals (目标) . Each of us has the ability to be our own life coach. Here are some tips for you:

①♦ ________ Ask yourself the following questions: How do you deal with disagreements? When was the last time you showed your family members that you care for them? Your relationships with friends, family members and teachers show a lot about the kind of person you are.

②♦ ________ Now, imagine that one of your good friends told you that he or she was not strong enough to go back to school. We often give better advice than we are willing to take ourselves. Remember that even the most successful people were probably told that what they wanted to do was impossible, but they followed their dreams and succeed.

③♦ ________ If you want to reach your goals, you will have to spend more time developing

the talents you already have, and uncovering any hidden talents that you haven't discovered yet. So you can take classes in subjects that you are interested in, even if you have no experience. ④♦________ Take some time to be thankful for the things you have. Remember positive memories. Think of the best day(s) you have had in the past month or year. Remember special parties, vacations and holidays. Appreciate the wonderful people you have in your life. ⑤Which may be the best title for this passage?________ A. How to be your own life coach B. How to be healthy C. How to relax yourself D. How to have fun

14.阅读下面短文,请从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并回答问题。C

Once upon a time,there was a king who had gone to visit neighboring kingdoms.He was gifted a pair of baby parrots by the king of the last kingdom where he was visiting.They were the most beautiful birds that he had ever seen.so,after returning to his kingdom,he called for a bird trainer and asked him to train parrots.

The king also set up a place in the palace garden for the parrots.He often looked at them from his palace window.As time passed,one day the trainer came to the palace and told the king that though one of the parrots was flying high in the sky,the other one was not moving from its branch since the day it had arrived.

When hearing this,the king summoned the best trainer from all his land and the nearby kingdoms.They came quickly and tried their best, but none of them could make the parrot fly!He even asked his courtiers to try to find a good way to make the parrot fly but they all failed.The parrot was not moving from his branch at all.Finally,after trying everything,the king thought to himself:\"Perhaps I need someone who may be more familiar with natural habitat.\"He asked his courtier to get a farmer from the countryside and take him to the parrot to see if he could understand the problem with the parrot.

The next morning,the king was surprised to see the parrot flying high above the palace gardens.He asked his servant to call that farmer to meet him.The servant quickly went and found the farmer.The farmer came and stood before the king.The king asked him,\"How did you make the parrot fly?\" With his hands folded with respect,the farmer said to the king,\"It was very easy.I just cut the branch where the bird was sitting.\" (1)Why did the king like the parrots so much? A. Because they could talk to him.

B. Because he had never seen such beautiful birds. C. Because they could fly high and sing.

D. Because they were the gifts from another kingdom.

(2)What does the underlined word \"summon\" probably mean in the passage? A. Ask for. B. Speak to. C. Pay a visit to. D. Be angry with (3)Who could make the parrot fly?

A. The king. B. The trainer. C. The farmer. D. The courtiers. (4)Why could the parrot fly high after the branch was cut?What can we learn from it? ________ 15.任务型阅读

A—G为七本畅销书,看完叙述后,请根据题意为每个人选择最合适的一本书。

________Today people write to, even talk to others on the computer. Nancy wants to learn more about it.

________Mary is a good mother. She believes eating proper food is important. She likes to help her children grow better with proper food.

________Jack often sits at the desk studying all night, but he still gets poor grades. He hopes to do better on the tests.

________Bob's sister wants him to move to New York. But he isn't sure whether that is a good idea. He needs to know more about the country.

________Jenny is confused that there are too many used plastic bags and old newspapers at home. She doesn't know what to do with them. 16.A )信息归纳

请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡。

A different way of teaching is widely used in our English study. Before class, we make study plans first. Then we look up the new words, listen to the recording and read the text. When we meet problems we can't solve by ourselves, we always write them down in our notebooks. In class, we sit in groups to discuss the problems freely.The teacher always offers help when we need.After discussion, it's time for us to give a report to the class.We also make conversations in pairs and practice a lot.It's really good for our listening and speaking.

After class, we have less homework now so we can go to the library to read English books, magazines and newspapers.We can also surf the Internet for useful information. In a word, we enjoy the new way of studying.We can make more progress in our study. Information Card

Main idea Changes ________ After class A different way of learning is ________ used in our English study. We make study ________ first. We sit in groups to ________ the problem freely. We have ________ homework so we can go to the library. In a word, we can make more progress in the new way. Before class Conclusion (结论) 17.A ) 信息归纳:阅读下面的短文,根据短文的大意完成信息卡。

More and more young people from China begin to celebrate Father's Day. They send fathers presents, or invite them for a nice dinner. But do you know how Father's Day started?

While Mrs. Dodd, from America, was listening to a talk about Mother's Day in a church in 1909, she had an idea of having Father's Day to honor(纪念) her father, William Smart. Mr. Smart. Mr. Smart was a soldier. His wife died when she gave birth to her sixth child. Mr. Smart had to raise his six children alone. They lived a hard life. After Mrs. Dodd grew up, she wanted to thank for her father for what he had done for them. She wrote a letter to church and asked for the third Sunday in June to be Father's Day. The church agreed with her.

The first Father's Day was celebrated on June 19th, 1910 in Washington. Children made special desserts and did other thing to make their fathers happy. In 1924, President(总统) Calvin Coolidge supported the idea of a national Father's Day. People all over the country began to celebrate Father's Day. Finally, in 1966, President Lyndon Johnson made the third Sunday in June Father

This year, Father's Day was on June 17th. What did you do for you father? Information Card

Where was Mrs. Dodd from? How many children did Mr. Smart have? When was the first Father's Day celebrated? Who supported the idea of a national Father's Day in 1924? 1 ________. 2 ________. 3 ________. 4 ________. Which day was made Father's Day by President Lyndon Johnson in 1966? 5 ________. 18.任务型阅读

Chen Yujie, 15 studies at a boarding school in Ningbo, Zhejiang________.it was not a short ride home and the trips were tiring.Chen hoped her parents could put the money on a bank card , so she didn'r have to travel so often.

________“It's usually the most relaxing time for our family.” Said Chen.

She chose the right time.After a few turns of lobbying(游说) ,her parents finally agreed with Chen .________So they have to choose a right time .

US magazine Highnight recently surveyed 1,521 kids aged 6-12 in the country , asking questions like “________Results show that American kids seem to know when their parents are most receptive(乐于接受的)。Meal time is discovered to be their most favorite time to talk to their parents.Bed time comes second.followed by time spent in the car.

Chinese teenagers seem to have a similar tendency (倾向) over the problem.Qianjiang Daily ,a newspaper in Zhejiang, did a survey about it .________

So do you have anything to talk to your parents about? Choose a good time. 根据短文内容, 从方框中选出五个句子填入文中空缺处, 使短文内容完整正确。

A. When you want to talk to your parents about something important ,When is the best time to do it? B. She decided to discuss it with her parents during TV time to talk to their parents. C. They found that most American teenagers would choose bed time to talk to their parents. D. She used to go back to her home in Cixi every week to get money from her parents. E. The result shows most teenagers in the city would choose meal time to talk to their parents. F. For most teenagers like Chen talking to parents can be difficult or even worrying. 19.A )信息归纳:阅读下面的短文,根据短文内容完成信息卡。

Paper cutting is a special form of traditional art in China.It has has a history of over 1, 500 years. People started to do paper cutting in China in the 6th century.It has a number of special uses in Chinese culture.Almost all of them are for health, happiness or peace.Red is used the most widely of all the colors.Since long ago, Chinese people have been interested in cutting paper into traditional Chinese characters.

Paper cutting is popular around the world, but only the Chinese paper cutting is listed in the UNESCO's Intangible Cultural Heritage Lists (联合国教科文组织的非物质文化遗产名录) in August 2010, because it has long history and it tells people so much about Chinese history and culture.

Paper cutting has developed fast over the past few years.It is still popular in China now.During special festivals like the Chinese Spring Festival, people cut beautiful pictures and put them on windows and doors. Information Card

The history of paper cutting The color that is used the most widely of all the colors Cultural Heritage Lists The time when the Chinese paper cutting is listed in the UNESCO's Intangible Cultural ________. Heritage Lists The festival when you can see beautiful paper cut on windows and doors ________. ________. ________. The reason why the Chinese paper cutting is listed in the UNESCO's Intangible ________. 20.阅读下列短文,根据短文内容填写表格,每空限填一词。

Travelling is one of the most important activities and people have been interested in it for many years. Modern traffic develops fast, so travelling to different places has become much faster than before. Staying healthy while travelling can make your trip happier. But do you know how to keep healthy during a trip? The following information may be useful to you. Before leaving

●Wear comfortable shoes, a hat and sunglasses.

●Take some necessary medicine with you. They can be used when you get sick or have other problems.

●Do some exercise for weeks or months before you leave if you plan to do lots of walking or climbing during your trip.

● Prepare proper food. Before you prepare the food, the first thing you need to think about is how long you will travel with the food. If you take a long trip, you should bring food such as bread, biscuits and some fruit. They don’t go bad quickly. The nearer people can bring meat, fish, eggs, milk and even salads and vegetables. While travelling

●Be sure not to eat dirty food or bad fruit. ●Have enough time to take a rest during your trip.

●Tap water is not safe, so drink bottled water and always clean the cover of the bottle. ●Keep food in good condition. If you take hot food, you should try to keep it hot. For example, you can put it in heavy towels. If you need to keep cold food cold, you can put cold food in a box with ice. When you arrive, put cold food in the fridge. Remember: If you travel with food, keep hot food hot and cold food cold.

How to keep ________ during a trip ● Wear comfortable shoes, a hat and ________. Before leaving ●________ some necessary medicine with you. ● Exercise for weeks or months ________ you leave. ● Prepare proper food. Take bread, biscuits and some fruit for a ________ trip or bring meat, fish, eggs, milk and even salads and vegetables for a nearer one. ●________ eat dirty food or bad fruit. While ● Have enough ________ to take a rest during your trip. ● Keep food in good condition. ________ to keep hot food hot and cold food cold. ________ ● Drink ________ water and always clean the cover.

【参】***试卷处理标记,请不要删除

一、英语任务型阅读

1.customs;importance;mother's;shoes;borrowed;jewel;ring;fourth;couple;lucky

【解析】【分析】本文介绍西方国家的婚礼习俗。

⑴根据第一句话 there are different wedding customs in different countries.,结合文章内容可知本文是关于西方国家的婚礼习俗。故填customs。

⑵根据第二句 In western countries the bride's (新娘的) dress—her wedding dress—is very

important. be +形容词=be of+该词的名词形式,用于描述主语的特征,故填importance。 ⑶根据Some brides wear the dress their mothers or even their grandmothers wore at their weddings.可知新娘有时候穿妈妈甚至是祖母的婚纱。故填mother's。

⑷根据 She may wear an old ring and will usually have new shoes. 可知鞋子是新的,故填shoes。

⑸根据the bride should wear something old, something new, something borrowed, something blue可知此处是第三类,借来的东西,故填borrowed。

⑹根据第二段 the ring on her finger may have a blue jewel in it or some of her clothes may be blue.可知有蓝色珠宝的戒指,故填jewel。 ⑺根据第三段可知介绍婚戒的知识,故填ring。

⑻根据第三段They wear the ring on the fourth finger of their left hands.可知填fourth。 ⑼根据第四段heir friends often throw rice or very small pieces of paper over the couple可知朋友往新婚夫妇身上撒米和纸屑,故填couple。

⑽根据最后一段People believe that the woman who catches the flowers is lucky enough. 可知此处填lucky。

【点评】任务型阅读的关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

2. Subjects and teachers/ Teachers and subjects;nervous and tired;killers;to save money;sitting well

【解析】【分析】主要讲了美国教育与中国教育的不同。

(1)根据In America, at the beginning of the term, students must select (挑选) their subjects and teachers first.可知在新学期开始学生选择科目和老师,故填Subjects and teachers/ Teachers and subjects。

(2)根据So at the first term, don't select too many subjects, or you'll feel very nervous and tired.可知在第一学期,学生们不能选择太多科目,否则他们将感到紧张和疲劳,故填nervous and tired。

(3)根据If the teacher is called \"killer\" by the last grade, many students will give up choosing him,可知学生们不选择的老师被叫做杀手,故填killers。

(4)根据In order to save money, many students buy some used textbooks可知为了节省钱,许多学生买二手书,用to do不定式表目的,故填to save money。

(5)根据They don't usually ask you to sit well. Instead they allow you to sit or stand anywhere you like.可知他们不经常让你坐好,而是允许你坐在或者站在你喜欢的地方,of是介词,所以后面的sit的ing形式,即sitting,故填sitting well。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后带着问题仔细从文中寻找答案。 3. B;A;C;F;E

【解析】【分析】大意:本文讲述发生火灾时,应如何自救的一些方法。

A. Your family should also have a meeting place outside.你的家庭也应该在外面有一个聚会的地方。

B. The most important thing is to have a getting﹣out plan.最重要事情就是有一个逃生计划。 C. Since smoke rises, stay low to the floor.由于烟雾上升,保持低到地面。 D.Go upstairs to the top of the building.上楼到楼顶上去。

E.If you can remember them, you will be much safer in a fire.如果你记住了它们,你在火灾中就会更安全。

F.Do not open it!不要打开它!

G.Can you use water to put out the fire?你可以用水扑灭火灾。

(1)根据后句Your family should practice this getting-out plan你的家人应该演练一下这个逃生计划,可知结合选项,应说最重要的是要有一个逃生计划,故选B。

(2)根据后句If you have such a meeting place outside, you can quickly make sure that everyone is out of the house. 如果你在室外有这样一个聚会的地方,你可以很快确定所有人都在室外,可知结合选项,应说你的家人也应该在外面有个聚会的地方,故选A。 (3)根据前句You should also remember that smoke is usually far more dangerous than the fire. A person can die after just a few minutes in a smoke filled room. 你还应该记住,烟通常比火危险得多,一个人在充满烟的房间里只需几分钟就可以死亡,可知结合选项,应说由于烟雾上升,保持低到地面,故选C。

(4)根据前句If the door lock is hot, fire must be on the other side of the door. 如果门锁是热的,火必须在门的另一侧,可知结合选项,应说不要打开它, 故选F。

(5)根据前句These are simple suggestions. 这些都是简单的建议. 可知结合选项,应说如果你能记住它们,在火灾中你会更安全, 故选E。

【点评】考查任务型阅读。答题过程中,根据所提供答语或后文进行作答,同时,做题过程中也可以使用排除法,将选项带到文章中逐一作答,答完后注意通读检查是否符合逻辑,语义顺畅。

4. (1)Our own shortcomings. (2)Yes, he did.

(3)In Tony's opinion, Ben was easy to get angry, Michael was dishonest, John was unfriendly and Nick was too proud of his parents.

(4)他不能理解为什么他不能和其他人很好的相处。 (5)He found he was not better than others.

【解析】【分析】主要讲了Tony总是看见他人的错误,却看不见自己的缺点。

(1)根据while the big one at the back is filled with our own shortcomings然而在背后的那个大盒子装满了自己的缺点.可以得知背后的盒子里面的是我们自己的缺点,故答案为Our own shortcomings。

(2)根据A boy called Tony, always looked at the front box to check what was in it.一个叫做托尼的男孩,总是看着自己面前的盒子里面有什么,由此可知托尼总是看着面前的盒子,故采用肯定回答,故答案为Yes,he did.。

(3)根据he said to Ben, \"It's so easy for you to get angry. It is hard to be friends with you. \"他对本说,\"你太容易生气了,很难和你做朋友\",He told his mother that Michael was dishonest他告诉他的妈妈迈克尔很不诚实,When John was too tired to go hiking with him,

he said, \"You are such an unfriendly person. \"当约翰太累而不和他去远足时,他说,\"你真是一个不友好的人\",He thought Nick was too proud of his rich parents.他认为尼克太骄傲于富裕的父母,结合四个线索句可知在托尼看来Ben是个容易生气的人,迈克尔是个不诚实的人,约翰是个不友好的人,尼克是个骄傲于父母的人,因为全文用一般过去时,故回答也采用一般过去时,故答案为In Tony's opinion,Ben was easy to get angry,Michael was dishonest,John was unfriendly and Nick was too proud of his parents.。

(4)could not意思是不能;understand意思是理解,why意思是为何,get on well with意思是和某人相处的好;others意思是其他人,故答案为:他不能理解为什么他不能和其他人很好的相处.。

(5)根据他发现自己并不比其他同学更好,也可以理解为他发现,比起别人他不是更好的,发现一词采用find,由于时态为一般过去时,故find变为found,比别人则用than others,不是更好的用was not better,故答案为:He found he was not better than others.。 【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后带着问题从文中仔细寻找答案。 5. secret;Problems;neither;except;easy

【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是很多城市没有无障碍设施,有些城市有了无障碍设施,但是都被破坏,没有维修,作者建议应该建造更多的无障碍设施,并且雇人维修,以便于盲人都能过着更加轻松的生活。

(1)根据 yet her mother follows her without letting her know. 可知母亲将这件事保密,secret秘密的,故答案为:secret。

(2)根据 The case of the girl shows the barrier-free facilities (设施) are not enough in her city. Many other cities are short of barrier-free facilities as well. There's no well-designed path for the blind. 可知这是城市存在的问题,problem问题,问题不止一个,可知此处用复数形式,故答案为:Problems。

(3)根据 Many other cities are short of barrier-free facilities as well. Few workers are sent to move them away, 可知无障碍设施不够,并且工人也不够。可知此处用neither引导的倒装结构,故答案为:neither。

(4)根据 In fact, in the early 2000s, some cities started to build barrier-free facilities for disabled people. However, almost 20 years later, only a few large cities have had facilities of high quality. 可知除了几个大城市外其它一些城市都缺少高质量的无障碍设施。except,除……之外,故答案为:except。

(5)根据 In a word, more money is needed to carry on with the work. It's our duty to make life easy for disabled people, 可知需要更多的前来帮助盲人过着和普通人一样容易的生活。easy容易的,简单的,故答案为:easy。

【点评】此题考查任务型阅读理解。在理解短文意思的基础上,观看图表分析问题,根据图表中所缺的内容,仔细阅读短文,从短文中找出和问题相关的细节,确定问题答案。 6. size;climate;home;a mile deep;layer

【解析】【分析】文章大意:文章主要介绍了美国的科罗拉多大峡谷的规模,大笑,形成原因,还用那里的生物。

(1)细节理解题, 根据 It is over220 miles long and over a mile deep in some places. Its

widest point is 18 miles wide. The canyon is considered one of the Seven Natural Wonders of the World. 它长220多英里,在某些地方有一英里深,最宽的地方有18英里宽,峡谷被认为是世界七大自然奇观之一, 故答案是size。

(2)细节理解题, 根据The climate in canyon area is primarily desert, with both high and low temperatures. 峡谷地区的气候主要是沙漠,高温和低温并存. 故答案是climate。 (3) 细节理解题, 根据 The Grand Canyon is home to a variety of plants and animals. 大峡谷里有各种各样的动植物。故答案是home。

(4)细节理解题. 根据It is over220 miles long and over a mile deep in some places. 它长220多英里,有些地方有一英里深,故答案是a mile deep。

(5) 细节理解题, 根据each layer of rock has a different depth and color. 每层岩石有不同的深度和颜色, 故答案是layer。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。 7. (1)He had been born without ears. (2)Because a big boy called him a freak. (3)No, he didn't. (4)His mother.

(5)Real love lies not in what is done and known, but in what is done but not known. 【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍了一位伟大的母亲为儿子捐献双耳的故事,歌颂了母亲对孩子那无私的爱,同时也告诉我们真正的爱在于为你奉献却不让你知道。 (1)细节理解题。根据she found the baby had been born without ears.可知这个孩子出生没有双耳,故答案为He had been born without ears。

(2)细节理解题。根据he rushed home and said to his mother with tears in his eyes,A boy,a big boy…called me a freak(怪胎)\"可知男孩跑回家,哭着对他妈妈说:一个男孩儿叫他怪胎,故答案为Because a big boy called him a freak。

(3)细节理解题。根据The young man stood with his father beside his mother's body. Slowly, the father held out a hand and raised the thick, brown hair. To his surprise, the son found his mother had no outer ears.可知,后来有一天,这个年轻人知道自己的外耳是妈妈捐献的,故答案为No, he didn't。

(4)理论推断题。根据\"To his surprise,the son found his mother had no outer ears.\"可知她的母亲没有了双耳,结尾处提及\"Real love lies not in what is done and known,but in what is done but not known\"真正的爱不在于做了并让你知道,而在于为你奉献却不让你知道,联系前文\"someone will donate his ears to you.But it's a secret\"有神秘人捐赠不让他知道,可推断出是他的妈妈为这个男孩捐献了耳朵,故答案为His mother.

(5)主旨推断题。根据\"Real love lies not in what is done and known,but in what is done but not known\"可知,真正的爱在于为你奉献却不让你知道,这也是作者想要通过这篇文章想要告诉我们的,故答案为Real love lies not in what is done and known, but in what is done but not known.

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

8.Life;students;outdoor;buying;School;parents;drive;special;different;part 【解析】【分析】这篇短文讲述的是美国的中学以及学生的生活是什么样子的。短文从美国中学的学生数量、学生的生活习惯、上学的交通工具、上课的情况以及课外活动等几个方面进行了描述。

⑴:这篇短文主要给我们讲述的是美国中学里的生活是什么样子的,所以这里给这篇短文定的题目应该是life in American High School,美国中学里的生活。

⑵这篇短文给我们介绍的是美国的中学以及学生的情况,在短文的第一段中This article will describe a typical high school and its students.可知,故这里应该填students。

⑶根据短文的第二段Every student is given a locker. When students first arrive at school, they go straight to their lockers to put away or get their textbooks and to hang up their outdoor clothes.可知,每个学生都有一个锁,他们可以把他们的书和衣服放起来。故这里填outdoor。

⑷根据短文第二段中As American textbooks are expensive, students would rather loan(租借) than buy them.可知,因为教科书比较贵,学生们宁愿租借也不愿购买。故这里填buying,句型是prefer doing sth. to doing sth.,所以用ing形式。

⑸根据短文第三段的第一句话American students have different types of school transport.,美国的学生有不同的交通工具上学。故这里应该填transport,意思是交通工具。

⑹根据短文第三段中Sometimes their parents drive them to school.可知,有时候学生的家长开车送他们去上学,故这里应该填parents。

⑺根据短文第三段中When they turn 16 years of age, most take a free driving class at school for one term. If students earn passing grades in the class and also pass their state driver’s exam, they can begin driving themselves to school.可知,当学生年满16岁后,他们就可以参加驾驶考试,如果通过的话,就可以自己开车上学。故填drive。

⑻根据短文的第四段In some schools students are required to take one or more of the following special classes可知,在一些学校里,学生们需要参加一两门特殊的课程。故填special。 ⑼根据短文第四段中Students move to different classrooms for each subject.可知,对于每一门科目,学生们都要去不同的教室。故填different。

⑽根据短文的最后一段可知,放学后,大多数学生都会参加一些他们喜爱的活动,包括体育运动和俱乐部。take part in 的意思是参加。

【点评】任务型阅读的关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。 9. D;F;B;A;C

【解析】【分析】选项含义:A. Setting up an English club is one of the things we are going to do this term. So do it right now. Let's see how many people will join and then decide where and when to meet.建立一个英语俱乐部是我们这个学期要做的事情之一。现在就做吧。让我们看看有多少人会加入,然后决定在哪里和什么时候见面

B. You must know that pools are expensive to build, and they usually take several years to complete. So I think it's a good idea to get the swimmers to a nearby pool.你必须知道游泳池的建造成本很高,通常需要几年才能完成。所以我认为把游泳者带到附近的游泳池是个好主意。

C. Reading poems can be very fun. You can first ask your classmates to join, and then they will invite their own friends to join it.读诗会很有趣。你可以先让你的同学加入,然后他们会邀请自己的朋友加入。

D. Your plan sounds like a good one. As for the cost, you can ask your mother for some advice. She must know a lot about cooking.你的计划听起来不错。至于费用,你可以向你母亲征求意见。她一定对烹饪很了解。

E. First you should think about your interest. If you like playing games, a gaming club will be a good idea. If you are a swimming fan, it is great to start a swimming club.首先,你应该考虑一下你的兴趣。如果你喜欢玩游戏,一个游戏俱乐部是个好主意。如果你是个游泳迷,开一家游泳俱乐部很好。

F. I think it is a good idea to set up a club like that! You can first give speeches about protecting the environment at school.我认为建立这样的俱乐部是个好主意!你可以先在学校发表关于保护环境的演讲。

G. A club can influence people a lot even if it has only a few members, so I wouldn't worry too much about it being small.一个俱乐部可以影响很多人,即使它只有几个成员,所以我不会太担心它是小的。

(1)杰克计划在学校建立一个烹饪俱乐部。他想知道要它的费用。通读各个选项,与费用有关的只有D,故选D。

(2)根据文中的语句Sam cares about the environment very much. 理解可知,Sam非常关心环境,通读各个选项后,与环境有关的选项只有F,故选F。

(3)根据文中的语句Creating a swimming club 成立游泳俱乐部可知,Mike的愿望成立游泳俱乐部。与此话题有关的选项是E,故选E。

(4)根据文中语句Sue is thinking of starting an English club. But she worries about theme and the place they can meet.提示可知,Sue面对的问题是英语俱乐部的主题与位置,与英语俱乐部相关的选项是A,故选A。

(5)根据文中的语句Lucy expects to start a club about poetry because she knows that lots of kids love poetry. But she is wondering how to get people to join.提示可知,Lucy想成立诗词俱乐部,但是不知道怎样召集人,与诗词俱乐部相关的选项只有C,故选C。

【点评】首先阅读7个选项,了解大致的意思,再通读全文,通过上下文,分析与文章上下文匹配的选项是哪个,还原句子之后,带入句子通读全文进行检查。

10.Reason;provided;Before;remember;Prepare;Listen;include;quickly;answer;teacher's

【解析】【分析】本文介绍上课做笔记的方法。 ⑴第一段介绍上课做笔记很重要的原因。故填Reason。

⑵根据第一段The information they provide will be important for you to know when you take tests. 可知他们提供的信息对你的考试很重要。此处用定语从句修饰information,that指代

information,在从句中作主语,从句的谓语变成了is____.可知是provide的被动式,故填provided。

⑶做笔记分三个阶段,before class,during class和after class。故填Before。 ⑷课前复习做过的笔记,对帮助记忆所涵盖的内容有用。故填remember。

⑸根据Get you ready to understand new information可知是对理解新信息做好准备,故填prepare。

⑹根据 Keep your attention on what your teacher is saying可知是认真听老师说的话。故填Listen。

⑺ 根据Be sure to include in your notes information that your teacher repeats or writes on the blackboard.可知务必把老师重复的或写在黑板上的包括在你的笔记信息里。故填include。 ⑻根据Write quickly so that you can include all the important information in your notes.可知要快速记下所有的重要信息。故填quickly。

⑼根据最后一段,通过把简写恢复完整单词,把符号变成单词,缩短的句子变成长的句子来从新写笔记使之变得完整准确,用它们来回答问题。故填answer。 ⑽根据最后一句ask your teacher for help.故填名词所有格teacher's。

【点评】任务型阅读的关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言或者与文章中的语言的同义词来填写答案。

11.Ruth Wakefield;The Toll House;One day in 1930;some semi-sweet chocolate;About seven billion

【解析】【分析】文章大意:主要讲述了巧克力曲奇饼干的发明过程。

(1)根据原句Thanks to Ruth Wakefield, they were invented by accident in 1930. 多亏Ruth Wakefield, 它们在1930年被发明。故答案为Ruth Wakefield。

(2)根据原句Ruth and her husband owned a restaurant called the Toll House. 可知Ruth和她丈夫有一个叫the Toll House的饭馆。故答案为The Toll House。

(3)根据原句 One day in 1930, she was making some chocolate butter cookies.可知1930年的一天她发明了巧克力曲奇饼干,故答案为One day in 1930。

(4)根据原句So she had to break some semi-sweet chocolate (半甜巧克力) into small pieces and added them to the dough. 可知她像面团里加了半甜巧克力,故答案为some semi-sweet chocolate。

(5)根据原句About seven billion chocolate chip cookies are eaten every year可知每天在美国大约七亿美国人吃巧克力曲奇饼干,故答案为About seven billion。 【点评】考查任务型阅读。首先通读全文,然后根据原文信息完成表格。 12.(1)C (2)B (3)A (4)D (5)略

【解析】【分析】短文大意:这篇短文主要介绍了四种长湖夏令营,其中详细描述了这几种夏令营的活动内容。

(1)根据后文How much money do you spend every week? Write it down on your notebook可知要学会计划怎么花钱;故选C。

(2)根据后文Perhaps you like having delicious foods outside with your friends or family. Invite your friends over to your house instead of going out to a restaurant可知要在家里享受食物;故选B。

(3)根据后文 It is widely known that water is the most popular drink in the world.可知要对喝水;故选A。

(4)根据后文Walking is a great way to get some exercise and save money. This is a lifestyle that costs nothing描述可知要多走路少开车。故选D。

(5)句意:你怎么省钱?省钱的方法有很多,例如少买没用的东西,设定一个预算,等等,言之有理即可。

【点评】这是完成性阅读,和完形填空很类似,不同的是一个选词,一个选句子.解题时,要注意上下文语境,充分考虑信息词(选项中和空格前后句子中相同或相近七的词),选出最符合语境的句子. 13.D;A;C;B;A

【解析】【分析】这是一篇说明文。主要讲如何如何成为自己的生活目标。

(1)根据第二段“Your relationships with friends, family members and teachers show a lot about the kind of person you are.”可知,你与朋友,家庭成员和老师的关系显示了你是一个怎样的人。抓住关键词 relationships,故选D。

(2)根据第三段“Remember that even the most successful people were probably told that what they wanted to do was impossible, but they followed their dreams and succeed.”可知,请记住,就算是最成功的人也可能被告诉他们想做的事情不可能的,但是他们遵从自己的梦想而且成功了。也就是告诉我们要面对对未来的恐惧。故选A。

(3)根据第四段“you will have to spend more time developing the talents you already have, ”可知,你将不得不花费更多的时间发展你已有的天赋。抓住关键词developing the talents,故选C。

(4)根据第五段“Take some time to be thankful for the things you have.”可知,花一些时间去感恩你拥有的。抓住关键词be thankful,故选B。

(5)根据第一段“A life coach is somebody who helps you reach all kinds of personal and professional goals (目标) . Each of us has the ability to be our own life coach. ”可知,一个生活目标是一些人帮助你达到更重各样个人的目标。我们每一个人都有能力成为我们自己的生活目标。故选A。

【点评】作答本题主要是能够抓住关键词,能够提取到主要信息,能够大致概括出语段主旨大意,然后结合选项选出正确选项。 14.(1)B (2)A (3)C

(4)Because the parrot had no branch to sit on,it had to fly . When one method doesn't work, we should change the other.

【解析】【分析】这篇短文给我们讲述了英国国王在访问邻国的时候,收到了一对小鹦鹉。他们是他所见过的最美丽的鸟。所以,回到自己的王国后,他呼吁驯鸟师,请他训练鹦鹉。 国王也设立了一个鹦鹉的宫殿花园。他经常从他的宫殿窗口看着他们。随着时间的流逝,有一天,教练来到皇宫,告诉国王,尽管其中一个鹦鹉是翱翔在天空,而另一只从来没有离开过枝头。国王就召集最好的训师,但是没有能让鹦鹉飞起来。最后找到了一个农民,第二天早上,国王惊奇地看到鹦鹉飞行宫殿上方的花园。国王问农民怎么做到的,农民说:\"很简单,我只是砍掉了它坐的树枝。”

(1)细节理解题。根据短文第一段中的第三句话They were the most beautiful birds that he had ever seen.可知国王喜欢这些鹦鹉的原因你因为他原来没有见过这么美丽的鸟。故答案为B。

(2)猜测词义题。根据上下文可知国王知道另一只鸟不飞翔的时候召集来自全国和其他王国的训鸟师。所有应为“传唤,召唤”Ask for寻找(某人),找(人),speak to 说话;pay a visit to 参观;be angry with 生气;故答案为A。

(3)推理判断题。根据短文最后一段可知是这个农民让鸟飞起来了。故答案为C。 (4)根据最后一段我们可知另一只鹦鹉飞翔是因为农民把树枝砍掉,它没有了站立的地方。根据农民的方法,我们可以知道,“当一种方式行不通时,我们可以改变另一种。”故答案为Because the parrot had no branch to sit on,it had to fly . When one method doesn't work, we should change the other.

【点评】考查任务型阅读。关键要读懂全文,然后根据题目要求作答。 15.F;D;A;G;B

【解析】【分析】文章大意:介绍了七本畅销的书籍,分别是:如何成为一名优秀的学习者;使垃圾有用;世界各地;你应该吃什么;话说钱;网络信息;关于美国的101个问题。然后举出五个人现在所面临需要解决的问题,根据书籍的名称为其选择适合的书去阅读。

A.如何成为一名优秀的学习者 B.使垃圾有用 C.世界各地 D.你应该吃什么 E.话说钱 F.网络信息

G.关于美国的101个问题

(1)细节理解题。信息描述:今天的人们写信,甚至交流都用电脑。南希想了解更多关于这方面知识。结合书籍的名称,F项书籍符合,网络介绍。故答案为F。

(2)细节理解题。信息描述:玛丽是个好母亲。她认为,吃适当的食物是很重要的。她喜欢帮助她的孩子吃适合的食物为了更好地成长。结合书籍内容第四项符合,你正需要吃什么。故答案为D。

(3)细节理解题。信息描述:杰克经常整晚的学习,但是,他依然得到很差的成绩。他希望在考试中取得更好的成绩。联系书籍名称,第一项符合,如何成为一名优秀的学习者。故答案为A。

(4)细节理解题。信息描述:鲍勃的姐姐让他去纽约。但是,他不确定这是否是个好主意。他需要更多地了解这个国家。明确他想了解美国的情况,因此最后一项的书籍符合,关于美国的101个问题。故答案为G。

(5)细节理解题。信息描述:珍妮是困惑的,有太多的塑料袋和旧报纸在家。她不知道怎么去用他们。明确指出她不知道如何处理它们,因此第二项的书籍符合。故答案为B。 【点评】任务型阅读,也是阅读理解的一种题型,不仅考查学生直接获取信息的能力,还可考查学生通过已知信息进行推理,研究细节的暗示,推敲作者的态度,理解文章的寓义。因此,这就要求考生要具备通过已知信息进行判断推理能力和透过字面意思解读深层含义能力,这一类型题在阅读测试中属于难度较大的题目。 16.widely;plans;In class;discuss;less

【解析】【分析】文章大意:主要讲述了一种不同的被广泛使用的英语学习方法。 (1)根据文中原句A different way of teaching is widely used in our English study. 可知一种不同种类的教育方法在我们的英语学习中被广泛地使用。故答案为widely。

(2)根据文中原句Before class, we make study plans first. 可知上课前我们首先制定学习计划,故答案为plans。

(3)根据文中原句In class, we sit in groups to discuss the problems freely. 可知在课上我们以小组的形式坐着目的是自由地讨论问题。故答案为In class。

(4)根据文中原句In class, we sit in groups to discuss the problems freely. 可知在课上我们以小组的形式坐着目的是自由地讨论问题。讨论:discuss,故答案为discuss。

(5)根据文中原句After class, we have less homework now so we can go to the library to read English books, magazines and newspapers. 可知放学之后,我们现在有更少的作业,因此我们能去图书馆读英语书,杂志和报纸。故答案为less。

【点评】考查阅读理解能力。首先通读全文,掌握大意,然后根据文中信息找到表格中所缺的内容,确定答案。

17.America;six/6;On June 19th, 1910;President(总统) Calvin Coolidge;The third Sunday in June

【解析】【分析】文章大意:主要讲述了父亲节的来历。

(1)根据文中原句 While Mrs. Dodd, from America, was listening to a talk about Mother's Day in a church in 1909, 可知Mrs. Dodd, 来自美国,故答案为America。

(2)根据文中原句Mr. Smart had to raise his six children alone. 可知Smart先生不得不独自抚养六个孩子。故答案为six/6。

(3)根据文中原句 The first Father's Day was celebrated on June 19th, 1910 in Washington. 可知第一个父亲节是在1910年6月19日在华盛顿庆祝的。故答案为On June 19th, 1910。 (4)根据文中原句 In 1924, President(总统) Calvin Coolidge supported the idea of a national Father's Day. 可知在1924年总统Calvin Coolidge支持全国的父亲节日这个主意。故答案为President(总统) Calvin Coolidge。

(5)根据文中原句Finally, in 1966, President Lyndon Johnson made the third Sunday in June Father. 可知在1966年,Lyndon Johnson总统让六月的第三个星期日是父亲节。故答案为The third Sunday in June。

【点评】考查任务型阅读。首先通读全文,掌握大意,然后在文中找到依据,把正确答案填到表格中,确保所有信息准确无误。 18.D;B;F;A;E

【解析】【分析】文章大意:这篇短文主要谈到了青少年和父母的交流问题,告诉我们青少年在和父母交流时,选择一个恰当的时间很重要。

A. When you want to talk to your parents about something important ,When is the best time to do it? 你想要在什么时候与你的父母谈论重要的事情,什么时候是最好的时间?

B. She decided to discuss it with her parents during TV time to talk to their parents.她决定在看电视的时候与父母讨论这件事。

C. They found that most American teenagers would choose bed time to talk to their parents. 他们发现大多数美国青少年选择在就寝时间与父母交流。

D. She used to go back to her home in Cixi every week to get money from her parents.她过去常每周会慈溪的家跟父母要钱。

E. The result shows most teenagers in the city would choose meal time to talk to their parents. 结果表明城市的大多数的青少年选择在用餐时间与父母交流。

F. For most teenagers like Chen talking to parents can be difficult or even worrying. 对像小陈一样的大多数年轻人与父母交谈有一定的困难。

(1)根据后一句,小陈希望父母能把钱打到银行卡上,因此她就不用总是这么跑了。可知此处指的是,为了向父母要一些钱,她每周都要回家。故选D。

(2)根据后一句“对于我的家人来说,这通常是最令人放松的时间,”小陈说。可知前文指的是某个时间。故选B。

(3)根据后一句,因此他们必须选择一个恰当的时间。可知本句指的是,年轻人同父母谈话有一定的困难,故选F。

(4)根据前文问了像“______”一样的问题。可知此处指的是某种问题,故选A。 (5)根据前两句,可知此处指的是调查结果。故选E。

【点评】答案选项较少,并且给出的都是句子,因此,我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断该句在文章中的位置。另外,通过阅读选项,有可能找出跟其他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。

19.over 1,500 years.;Red;Because it has long history and it tells people so much about Chinese history and culture.;In August 2010;The Chinese Spring Festival 【解析】【分析】文章大意:介绍了中国的传统艺术——剪纸。

(1)根据文中原句It has has a history of over 1, 500 years. 可知剪纸艺术有超过1,500年的历史了。故答案为over 1,500 years。

(2)根据文中原句Red is used the most widely of all the colors. 可知红色是所有颜色重使用最广泛的颜色,故答案为Red。

(3)根据文中原句 Paper cutting is popular around the world, but only the Chinese paper cutting is listed in the UNESCO's Intangible Cultural Heritage Lists (联合国教科文组织的非物质文化遗产名录) in August 2010, because it has long history and it tells people so much about Chinese history and culture. 可知中国剪纸被列在联合国教科文组织的非物质文化遗产名录中

是因为它历史悠久,它告诉人们关于中国历史和文化的那么多东西。故答案为Because it has long history and it tells people so much about Chinese history and culture。

(4)根据文中原句Paper cutting is popular around the world, but only the Chinese paper cutting is listed in the UNESCO's Intangible Cultural Heritage Lists (联合国教科文组织的非物质文化遗产名录) in August 2010, 可知中国剪纸被列在联合国教科文组织的非物质文化遗产名录中是在2010年8月,故答案为In August 2010。

(5)根据文中原句During special festivals like the Chinese Spring Festival, people cut beautiful pictures and put them on windows and doors. 可知在特殊的节日像中国春节,人们在窗户和门上贴美丽的剪纸。故答案为The Chinese Spring Festival。

【点评】考查任务型阅读。首先通读全文,掌握大意,然后根据表格在文中找到具体的依据,写出正确答案。

20.healthy/ fit;sunglasses;Take;before;long;travelling/ traveling;Don’t/ Never;time;bottled;Remember/ Try

【解析】【分析】这篇短文主要介绍了旅行前的准备工作和旅行中应该的一些事项。 (1)根据第一段But do you know how to be in good health during a trip? The following information may be useful to you.及本列描述,可知填:healthy/fit (2)根据Wear comfortable shoes, a hat and sunglasses可知填:sunglasses (3)根据Take some necessary medicine with you.可知填:Take

(4)根据Do some exercise for weeks or months before you leave 描述,可知填:before (5)根据If you take a long trip, you should bring food such as bread, biscuits and some fruit. 描述,可知填:long

(6)根据右栏内容,可知此处指的是旅行 中需要注意的事情,故填:travelling (7)根据Be sure not to eat dirty food or bad fruit.可知填;Don't /never (8)根据Have enough time to take a rest during your trip.可知选time.

(9)根据so drink bottled water and always clean the cover of the bottle.描述,可知填:bottled

(10)根据Remember: If you travel with food, keep hot food hot and cold food cold.描述,可知填:Remember/Try

【点评】本题中个别小题不能直接从文中找到答案,需要自己根据相关内容分析总结。一定要弄懂全文后再动手解答问题。书写答案时,注意首字母大写。为避免不必要的错误,只要能使用原文的就尽量使用原文回答问题,自己总结的答案注意人称和数的变化,要符合语法规则。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- axer.cn 版权所有 湘ICP备2023022495号-12

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务